Son günlerde ağır eleştirilere maruz kalan Sosyal Güvenlik Yasa tasarısı’nı partisinin meclis grup toplantısında savunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yasa tasarısının sivil toplum örgütleri tarafından çarpıtılarak eleştirildiğini ifade etti.

Prim gün sayısının 7 binden 9 bin güne çıkarılması konusunun 2028 yılında işe başlayacaklar için geçerli olacağını söyleyen Erdoğan, yapılan eleştirilerin şu anda çalışanları ilgilendiriyormuş gibi bir hava estirildiğini söyledi.

Bağkur’a prim ödeyen esnafa basamak sistemi getirdiklerini dile getiren Erdoğan, esnafın kazancı arttıkça ödeyeceği primin artacağını, bu artışın emekli maaşlarına da yansıyacağını dile getirdi. Erdoğan, emzirme ödeneğini 50 YTL'den 203 YTL'ye, cenaze ödeneğini 242 YTL'den 608 YTL'ye çıkardıklarını söyleyerek sendikaları bunları görmezlikten gelmekle suçladı

 

Başbakan Erdoğan, bazılarının, yasa tasarısının tek bir cümlesini bile okumadan spekülasyon ürettiklerini ifade ederek, çalışanların ve emeklilerin haklarında gerileme olmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

 Erdoğan, eski ve çarpık siyaset anlayışının, sosyal güvenlik sistemini bir ''Siyasi rant'' alanı olarak algıladığını, ekonomik ve toplumsal gerçekleri gözardı ederek, sadece oy kaygısıyla sosyal güvenlik sistemini tahrip ettiğini dile getirdi.