Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber ortak canlı yayınında birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan iki konu başlığından biri dershaneler diğeri yerel seçim çalışmalarıydı. Erdoğan programda yaptığı konuşmada dershanelerin kapatılması konusunda kararlı olduğu sinyalini verdi.

DERSHANELER KAPANACAK!

Programda Dershanelerin kapatılması konusunda geri adım atmanın söz konusu olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, pazartesi yapılan sunumda bazı eksiklerin olduğunu söyleyerek çalışmalar bittikten sonra bakanlar kurulunda görüşüleceğini ve son noktayı koyacaklarını belirtti.

CEMAATLE KARŞI KARŞIYA GELMEK İSTEMEM

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan “Gülen Cemaati ile bir siyasi kavgada mısınız?" şeklindeki bir soruyu cemaat ile karşı karşıya kalmak istemediklerini ifade ederek “Biz bir siyasi partiyiz. Bir grubu kendimize düşman ilan etmek gibi bir yanlışın içine düşmeyiz. Burada fitne odakları var. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Bu Meclis'e gelecek ve Meclis'ten biz bu yasayı geçireceğiz. Sonra da ülkemizde uygulama zeminini bulacağız. “diye cevapladı.

Başbakan Erdoğan, ortak yayınında yerel seçimlerde adayların kim olacağına dair sorulara cevap vermeyi tercih etmezken adayların gelecek haftadan itibaren açıklanmaya başlayacağını söylemekle yetindi. Başbakanın konuşmasında aday belirleme süreci ile ilgili ipuçları da verdi.

NİHAİ KARARI KAMUOYU ARAŞTIRMALARI VERECEK

Başbakan Erdoğan, bazı belediye başkan adaylarını belirlediklerini ifade ederek, "Şu anda büyükşehir belediyelerinden 22'sini belirlemiş vaziyetteyiz. İl belediyelerinden de 11'ini belirlemiş vaziyetteyiz. Bunları belirlerken temayül yoklamaları, anketleri, bunun dışında da o illerin milletvekilleri varsa bakan arkadaşlarımızın kanaatlerini almak suretiyle. Böyle geniş tabii temayül yoklamalarını daha da işi geniş tutuyoruz, tatmin olmazsak bir kamuoyu araştırması daha yaptırıyoruz. Kamuoyu araştırmasının neticesine göre de nihai kararımızı veriyoruz.”dedi.

Haber: S. KAŞKIR