Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı Valiler Toplantısı'nda konuştu. “ hiçbir şehrimizin valisi, sadece idareci olarak, sadece devletin oradaki temsilcisi olarak kalamaz.” Diyen Başbakan, “Sizler, birer turizm elçisi durumundasınız. Sizler birer eğitim gönüllüsü olacaksınız. Hepiniz birer fahri yatırım ajansı üyesi olacaksınız. Protokol valiliği yapmayacağız, tam manasıyla halktan biri gibi olacağız.” Şeklinde konuştu.
VALİLERE UYARI
Valilere “Yan gelip yatmak yok” diyen Başbakan Erdoğan, girilen çözüm sürecinde valilerin büyük sorumluluk taşıdığını vurguladı.
BENİM ELİM AYAĞIM SİZSİNİZ
Başbakan Erdoğan, “ Vatandaş valisine ulaşamıyor. Ulaşması lazım. Bana da ulaşması lazım. Biz belli istasyonlar koymamıza rağmen o istasyonlar sorunu bana ulaştırmıyor. Halbuki bana özetlemesi lazım. Biz bu iletişimi nasıl kuracağız. Bir Başbakan olarak benim elim ayağım sizsiniz. Sorunlar size ulaşmalı siz aşamadığınız sorunları bize ulaştırmalısınız. İş işten geçtiği zaman birbirimize ulaşıyorsak bir şey olmaz. Bizim için tatil söz konusu değil.” Dedi.
Eğitim alanında yapılan reformun büyük olduğunu ifade eden Erdoğan, “ Hedefimiz 30 kişilik derslikleri yapmak. Tabi ardından öğretmen açığımızı kapatmak.Bazıları öğretmen noktasında bu kadar öğretmen var neden bunlar görevlendirmiyor diyorlar.Şunu söylüyorum.Her şey plan ve program içinde yürüyor. Biz şuanda milli bütçemizin yüzde 50'sini eğitime harcıyoruz. Bütçe muktedir değilse atama yapamazsınız. Daha önceki dönemlerdeki sıkıntıları yaşamak istemiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Haber H. İŞCAN