Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Günün İçinden programında belde de yapılan çalışmaları ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Kılıç, yaklaşık 2,5 yıllık görev süresince herkese eşit davranarak belediyeyi halkla bütünleştirdiğini, kapısının 24 saat herkese açık olduğunu söyledi.

Kılıç, “ 2009 yılında yüzde 47 oyla milliyetçi hareket partisinden başkan olarak seçildim. Göreve geldiğim ilk günden bu yana siyasi ayrım yapmadan herkese eşit davranan bir belediye başkanı olmaya çalıştım. Kurumun da halkına güven sağlayan bir kurum olması için çok çaba sarf ettim. Bu kurumun halkıyla bütünleşmesi gerekiyordu. Biz bunu 2009’dan bu yana yaptığımızı düşünüyoruz. Kapımız herkese 24 saat açık.” Dedi.

Tuttuğumu koparırım

MHPli bir Belediye Başkanı olarak iktidar partisiyle bir sıkıntı yaşamadığını altını çizen Kılıç, milletvekillerinden Beyköy için ne gerekirse isteyebileceğini ve alabileceğini vurguladı.

Kılıç, “İktidar partisi ile bir sıkıntı yaşamadım. Sadece göreve geldiğimin 21. Gününde yaptığımızı asfalt bize biraz pahalıya mal oldu. Sonuçta iktidar asfalt yaptı. O dönem acemiliğim de vardı. O da tecrübe oldu benim için. Seçilen milletvekillerini çok iyi tanımıyorum ama eski milletvekillerin de olduğu gibi Ankara’ya ne zaman gidersem kendilerini ziyaret ederim, dertlerimizi anlatırım. Biz isteyeceğiz bundan da korkmayacağız, utanmayacağız. Kendim için değil, Beyköy için ne istersem koparacağıma inancım var. Bu konuda kendime güveniyorum. Vermese de zorla alırım.” Şeklinde konuştu.

Özelleştirmenin arkasına sığınmamak lazım

Yıllardır gündemde olan ancak bir türlü yapılamayan otoban çıkışı ile ilgili olarak da düşüncelerini açıklayan Kılıç, Başbakanın bir talimatı ile bu yolun yapılacağını söylerken, Beyköy Belediyesi ile ilgili çözüm noktasında ne gerekiyorsa yapmaya her zaman hazır olduklarını belirtti.

Kılıç, “Otoban bağlantısının acil yapılması gerektiğini her zaman söyledik. Bu konu yıllardır gündemde. Özelleştirme yasasının mahkemeye taşınmasından dolayı bir gecikme var. Ama bunun arkasına sığınmamak lazım. Ben başbakanın bir talimatıyla bu yolun yapılacağını düşünüyorum. Karayolları bu yolu yapamaz mı? Yapar. Ben önceden de söyledim. Bizimle ilgili çözüm noktasında bir durum varsa dünde vardık, bugünde varız, yarında oluruz. Ben karayollarına bu bölgeyi bedelsiz verebilecek durumdayım. Beyköy tarafından çıkışı sağlayabiliriz. Ancak Düzce tarafından çıkışta ciddi kamulaştırma bedeli var.” Dedi.

Kaşıkoğlu yol bizim işimiz demişti

Beyköy ile Abant arasında olan yolun acilen yapılması gerektiğini dile getiren Kılıç, bu konu ilk gündeme geldiğinde dönemin milletvekili Metin Kaşıkoğlu’nun “yollar bizim işimiz” dediğini hatırlatarak, “ Kaşıkoğlu bugün yok ama biz hala aynı konuyu konuşuyoruz.” Dedi.

“ Her sene sinekli yaylasında şenliklerde bu sıkıntımızı dile getirmeye çalışıyoruz. Bu yollar çok kötü bunu nasıl halledebiliriz diye dönemin milletvekillerinden Metin Kaşıkoğlu’na sorduğumda Kaşıkoğlu: “ Başkan bizden alım da satmaya çalışma. Yol bizim işimiz”, “ Bu kadar yol yapan Ak Parti Hükümeti, bu yolu da yapar.” Demişti. Ama Metin Kaşıkoğlu bugün yok. Yine aynı konuyu konuşuyoruz. O yola acil ihtiyacımız var.” Diyen Kılıç, bu yolun Beyköy turizmine büyük kazanç sağlayacağını vurguladı.