Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Avukat Özlem Zengin, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Düzce İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Zamanın Ruhunu Gençlere Yorumlamak” başlıklı konferansa konuşmacı olarak katıldı. Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’ne gerçekleştirilen konferansa Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, TÜGVA üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansta katılımcılara seslenen Başdanışman Özlem Zengin, konuşmasında, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ve Amerikan Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den bu kente taşıma kararı alan ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi.

1. Dünya Savaşı sonrası süreçte Kudüs ile ilgili kararların verilemediğine dikkati çeken Zengin, "Orada kim olacak, Kudüs kimin rengine bürünecek o gün karar veremedikleri için bugün olanlar. Trump'ın vermiş olduğu Kudüs ile ilgili bu kararlar da bunun bir parçası. Kendi iç dizaynıyla ilgili olan süreçlerin bütün dünyaya ne getireceğini hiç düşünmeden verilmiş bu kararlar. İnşallah Dünya ile ilgili daha büyük yaralara sebep olmasın. Bunun için de dua etmemiz lazım tabii ki sadece dua değil, bunun da ötesinde işler yapmak gerekiyor ve Cumhurbaşkanımız bu hafta çok sayıda toplantı yapacak. Çarşamba günü önemli bir İslam İşbirliği Toplantısı gerçekleştirilecek. Dün parçamız olan Kudüs bugün kanıyor, yıllardır kanıyor. 1945'ten beri hayatı böyle... 1, 2 gün değil, orada bir sürü insan bu savaşın içinde doğdu, büyüdü, öldü." dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER