Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde istifa depremi! İddiaya göre; yönetimde yaşanan sıkıntılar görevden ayrılma ile sonuçlandı.

"Sağlık sorunları" dediler ama...
Uzun süredir sorun ve kadro eksikliği ile gündem olan hastanenin Başhekimi Op. Dr. Bülent Gülerkaya ve yardımcısı görevi bırakma kararı alarak, dün istifa dilekçelerini İl Sağlık Müdürlüğü’ne sundu. Hastane yönetimi, gerekçe olarak sağlık problemlerini öne sürse de altında yatan nedenin farklı olduğu ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı harekete geçti
Edinilen bilgilere göre; son günlerde meclis gündemine kadar taşınan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaşanan sıkıntılar üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

Hem iktidar hem de muhalefet bastırdı
Hem iktidar hem de muhalefet kanadından sorunların mercek altına alınması ve çözüm getirilmesi yönünde gelen talep üzerine Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, geride kalan hafta Düzce'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan yardımcısı sorunları yerinde gördü
Kimseye haber vermeden tebdili kıyafet ile hastanede gezerek, şikayet konularını tek tek yerinde tespit eden Eldemir, Ankara dönüşünde hazırladığı raporu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya iletti. Bunun üzerine hastane yönetiminin görevden alınması istendi. Bu doğrultuda Başhekimi Op. Dr. Bülent Gülerkaya ve yardımcısı görevden alınmayı beklemeden istifa etti.

Gözler İl Müdürü Özcan'a çevrildi
Ancak sürecin bununla da sınırlı kalmayacağı öğrenildi. Son aylarda uyarı üstüne uyarı alan İl Sağlık Müdürlüğü'nün bu sancılı süreci yönetememesi gözlerin İl Müdürü Opr. Dr. İbrahim Özcan'a çevrilmesine neden oldu.

Sıranın Özcan'a mı geldi?
Yerelde muhalefet kadar AK Parti'li siyasilerin de Özcan'ı yönetimde eksik bulduğu ve yerine başka bir ismin getirilmesi için girişimlere başladığı ileri sürüldü. Sağlık kulislerinde konuşulanlara göre; Özcan'ın kaderi de eski Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak gibi olacak. Bilindiği gibi turizmdeki çalışmaları yetersiz bulunan Budak, geçtiğimiz aylarda görevinden alınmıştı. Şimdi sıranın Özcan'a geldiği iddia edildi. Sağlıkta yaşanan sıkıntıları çözmede etkili olamamakla suçlanan İl Müdürü Opr. Dr. İbrahim Özcan'ın istifa edeceği ya da etmezse görevden alınacağı dillendiriliyor.


Haber: S.ÜNSAL

Öncü TV Canlı Yayını Artı Yerel Medya farkı ile takip edebilirsiniz.

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya  

İOS için: http:// https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8