Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Durak Jandarma Karakolu’nun olduğu bölgeye PKK’lı teröristlerce bomba yüklü bir araçla düzenlenen hain saldırı tüm Türkiye’yi derinden üzdü. 10 askerin şehit düştüğü, 5 sivilin hayatını kaybettiği hain saldırıda Yığılca'dan da bir şehidimizin olması Düzce'yi yasa boğdu. Her kesimden lanet yağdırılan saldırıyla ilgili kınama ve başsağlığı mesajları yayımladı.

Terörden ve kandan beslenenleri lanetliyoruz”

PKK’lı teröristlerce düzenlenen hain saldırının toplumsal barışı ve huzuru hedef aldığını belirten CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Terörden ve kandan beslenenleri lanetliyoruz. Saldırılara karşı her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Ancak, dün Hakkâri Şemdinli ilçesinde de 10 askerimiz, 8 yurttaşımızı ve Düzce’mizin Yığılca ilçesinden kahraman askerimiz Erkan Özdemir şehidimizde vardır. Üzüntümüzü kat ve kat artırmıştır.”

Ülkemizin başı sağ olsun”

Tozan son olarak terör örgütlerinin milletimizin ve devletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacaklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Ülkemizi terörün teslim almasına müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte karşı duracağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti terör örgütlerine boyun eğmez, eğmeyecektir. Saldırıda yaşamını yitiren askerlerimize, vatandaşlarımıza ve Yığılcalı şehidimiz Erkan Özdemir’e Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun.”

Hepimizin içi kan ağlıyor”

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz ise şu ifadelere yer verdi: “Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz. Uzun yıllardır mücadele ettiğimiz terör belası dağdan önce şehirlere, sonrasında ise yurdumuzun bir çok bölgesine yayılmış ve vahim bir boyuta ulaşmıştır. Neredeyse her gün şehit haberleri ile milletimizin üzüntüsü daha da katlanmaktadır. DAEŞ ,PKK, FETÖ gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine çalışan her yapının tüm faaliyet alanları temizlenmelidir. Vatan mücadelesi sırasında şehit düşen evlatlarımız ve verdiğimiz kayıplar kelimeler ile anlatılamaz acılara dönüşmüştür. Hepimizin içi kan ağlamaktadır. Bu acıları hafifletecek, milletimize huzurunu geri kazandıracak tek yol, son bölücü ortadan kalkana dek bu mücadelenin devam ettirilmesidir.”

Başkan Yemenici'den taziye mesajı

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de Şemdinli’deki bombalı hain saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını belirterek, şu ifadelere yer verdi: "Üstüne basarak şunu belirtmek isterim ki hiçbir zalim, hiçbir hain, hiçbir katil, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı destekçileri amaçlarına ulaşamayacaklardır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize her zamankinden daha fazla sabırlı olan dönemlerden geçtiğimize inanıyorum. Biz birbirimize bağlandığımız sürece hiçbir terör olayının asla başarılı olması mümkün değildir. Bu hain bombalı saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetliyor, saldırıda hayatlarını kaybeden şehit askerlerimize ve sivil olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı asker ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”