19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Valilik tarafından Anıtpark’ta düzenlenen törenin ardından gazi derneklerini ziyaret eden Vali Vekili Hasan Bağcı ve protokol üyeleri, kutlama programının devamında şehit aileleri ve gazilerle Erguvan Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen bir yemek davetinde biraraya geldi.

Şehitlerimiz bizim gurur kaynağımızdır”

Vali Vekili Hasan Bağcı yemekte yaptığı konuşmasında “Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim gurur kaynağımızdır” dedi ve şöyle devam etti: “Nasıl ki aziz şehitlerimiz ve kahramanlarımız geçmişte bu ülkeyi bizlere emanet etmişlerse; aynı azim ve kararlılıkla bu Türk milletinin de sahip çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz’da herkes bunu gördü.”

Bağcı ayrıca tüm şehit aileleri ve gazilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ve herhangi bir istekleri olduğunda çekinmeden isteyebileceklerini belirterek, “Başımızın üstünde yeriniz var.” dedi.

Protokol üyeleri, yapılan konuşmaların ve yemek öncesi edilen duaların ardından şehit aileleri ve gazilerle birlikte yemek yiyip sohbet etti ve herkesin Gaziler Günü’nü kutladı.