"SANSÜR, YERİN DİBİNE GÖMÜLMÜŞTÜR"
Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan "24 Temmuz Geleneksel Gazeteciler Günü" yle ilgili yaptığı açıklamada:"Sansür 107 yıl önce yerin dibine gömülmüştür. Bu böyle biline." dedi...
Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Denetleme Kurulu Üyesi Erol Tayhan, 24 Temmuz "Sansürün Kaldırılması Gazeteciler ve Basın Bayramı tüm basın emekçilerine, çalışanlarına ve medya kuruluşlarına kutlu olsun" dedi.
24Temmuz 1908 tarihinin  "Basında Sansürün Kaldırıldığı Yıl" olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan :"24 Temmuz bir anlamda gerçek gazeteciliğin patlama yaptığı gündür. Sansürün ve oto-sansürün yerin dibine gömüldüğü gündür.107 yıl sonra sansürü ve oto-sansürü konuşmuş olmak bile uzay çağında insanlığa hakarettir" dedi.
               "OSMANLI MATBUAT CEMİYETİ"
 24 Temmuz 1908'de 2. Meşrutiyetin de ilan edildiğini hatırlatan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tayhan:"Osmanlı Matbuat Cemiyeti adıyla adıyla örgütlenmiş gazetecilerin büyük bölümü meşrutiyeti büyük bir sevinçle karşılamışlardır. O günkü gazetecilerin sevince sansürün karşısında dikilme sevinciydi. Artık 1876 'dan kalma  sansür kararnamesini uygulatmayacaklardı. Yani sansür memurları yayından önce gazeteleri kontrol edemeyeceklerdi.25 Temmuz 1908 sabahı basılıp dağıtılan gazeteler artık çok farklıydı. İlk kez sansür memurlarının değil, gazetecilerin tercihlerine göre basılmışlardı. Özgürce yayımlanan gazetelere halkın ilgisi daha da fazlaydı. Bazı gazeteler o gün satışların iki binlerden 5 binlere çıkarmışlardı. Bir ay içinde 200 yeni gazete için yayın hakkı alındı.. O yüzden 24 Temmuz 1908 tarihi gazeteler ve gazetecilik için bir milat günüdür.24 Temmuz 'gerçek gazeteciliğin patlama yaptığı' tarihtir." dedi
24 Temmuz'un Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Basınından sansürün kaldırılması ve basın bayramı olarak ilan edildiğini, daha sonra kutlamaların "geleneksel gazeteciler günü" adı altında kutlanmaya başlandığını hatırlatan Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, TGF Denetleme Kurulu Üyesi Erol Tayhan: “Gazeteci, zaman zaman aynaya bakarak yaptığı mukaddes görevi ve üstlendiği misyonu gözden geçirmeli. Görev ve sorumluluğun bilincine varmalı. Gazeteler yayın hakkı olarak hür, gazeteci de görev ve sorumluluk bilinci altında 107 yıl önceki Osmanlı Matbuat Cemiyeti bilinciyle meslek ahlakı çerçevesinde,  bilinçli dayanışma çerçevesinde onurla görevlerini ifa etmelidirler."  dedi.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tayhan, sözlerini  "Bu duygu ve düşüncelerle Yerel - Yaygın Medya ayırımı ayırmadan tüm meslektaşlarımızın gününü gönülden kutluyorum" diyerek tamamladı.  

KESKİN VE KELEŞ’TEN MESAJ
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’te açıklamasında mesajında basının önemine dikkat çekerek “Halkın sesi, kulağı olarak farklı görüş ve düşünceleri mesleki ahlak ve bilinçle yönetimle buluşturma görevini icra etmektedir. Basın mensuplarının da mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri ön planda tutarak ülkenin menfaatlerini koruyan, toplumsal dinamikleri dengede tutan nitelikte haber yapmaları da kamuoyu için önem arz etmektedir. Sansürün kaldırılışının 107. yıl dönümünde başta Düzce'de sorumlu yayıncılık bilinciyle görev yapan medya mensuplarını kutluyor, bütün basın çalışanlarının Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum." dedi.
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Ülkenin gelişmesinde önemli bir yeri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basına, her zaman olduğu gibi gayretli çalışmalarından ve yansıttığı anlık haberlerden dolayı teşekkür ederek şunları ifade etti.  Keskin, “AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Basın mensuplarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına yürekten inanıyor, tüm basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.