Ak Parti Cumayeri İlçe Kongresi'nde Divan Başkanı olan Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu'nun konuşmasını yarıda kesmesinin yankıları Çilimli Kongresi'ne de yansımış, bu kez basın mensupları da olaydan nasibini almıştı. Erbay, Divan Başkanlığı yaptığı Çilimli İlçe Kongresi'nde konuşması sırasında Koloğlu ile yaşadığı sorunu anlatırken basın mensuplarının kendisini çekmek istemesine tepki göstermiş, “ Ben burada iki saattir ülke gündeminden bahsediyorum. Siz işinize geleni çekiyorsunuz. Çakallar sizi.” demişti.

Yaşanan olayın yankıları devam ederken Erbay'a bir kınamada Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü ve birlik üyelerinden geldi.

Birlik adına konuşma yapan Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü yaşanan olayın özetini anlatarak “Basın mensupları her şartlar altında görevlerini yapmak için canla başla çalışmaktadırlar. Yaşanılan bütün olumsuz şartlarda görevini yapan basın mensuplarına Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın Çakallar demesi hiçte hoş bir durum değildir. Buradan Celal Erbay'ı tüm basın mensuplarından özür dilemeye davet ediyoruz. Basın Birliği olarak yaşanan olayı kınıyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkgülü şimdilik sadece sözlü olarak kınama yaptıklarını ama aynı durumun bir daha yaşanması halinde ise gerekli kurumlara başvurup suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.