Bugün Basında Sansürün Kaldırılışının 105. yıldönümü... Kutlama mesajlarında yine basına özgürlük vurgusu yapıladursun ülkemizde basın gerçekten özgür mü? Halkı bilgilendirmek adına gecesini gündüzüne katan basın mensupları hala sözlü ve fiziksel şiddet görmeye devam ederken, " basın özgür mü" sorusunu halkımıza sorduk.

 

 

 



Vatandaşlarımızın çoğunluğu, halkın haber alma kaynağı olan, olup bitenleri anlatmada köprü vazifesi gören, doğru bilgiyi en kısa sürede ulaştırmak için günün 24 saati çalışan yazılı ve görsel basın çalışanların özgür olamadığı görüşünde.

Bazı vatandaşlara göre basının özgürlüğünün kısıtlanmasının nedeni hükümet. Vatandaşlar, hükümetin bir haberi en doğru şekilde sütunlarına ya da bültenlerine taşımak isteyen medyayı baskı altına aldığını öne sürdü. Düzceliler basın özgürlüğünün vatandaşın bilgi alması yönünden çok önemli olduğunu ancak Türkiye'de her dönem basın üzerinde iktidarların baskısın hissedildiğini savundu.

Bazı vatandaşlarımız da, " demokrasi ve insan özgürlüğünün tam anlamıyla sağlanamadığı günümüzde basın özgürlüğünden söz etmek de güç" dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR