AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında şöyle dedi; “ Düzce’mizin basın ve yayın camiasının değerli mensuplarının Dünya Gazeteciler Gününü kutluyorum.
Sağlıklı bir toplumun oluşması ve devamlılığını koruyabilmesi için vazgeçilmez unsurlardan biri bağımsız ve tarafsız bir basının bulunmasıdır. Bilginin geniş toplum kesimlerine ulaşması için kullanılan en etkin vasıta şüphesiz ki basındır. Doğru ve verimli işleyen basının temel direğini tabii ki basın çalışanları yani çalışan gazeteciler oluşturmaktadır. Küreselleşen dünyada bilginin artık sınır tanımaz bir hale gelmesi artık yerel haberlerin dahi saniyeler içerisinde dünyanın her yanından takip edilebilir hale gelmesi gazetecilik mesleğinin muhtevasını ciddi anlamda etkilemiş ve önemini artırmıştır.
Teknolojik gelişmeler basının fedakar çalışanlarının etkinliğini ve bir o kadar da iş yükünü artırırken, toplumun gelişmesi yönündeki rolünü de belirginleştirmiştir. Haberin bulunması ve kamuoyuna taşınması, halkın daha kaliteli ve daha yaygın hizmet alması gibi kutsal bir amaca da hizmet etmektedir. Bunun yanında gazetecilik mesleğinin en önemli işlevlerinden biri de halkın kendisini yönetenleri denetleyebilme imkanına kavuşmasını sağlamasıdır.
Bu vesileyle bir kere daha kutsal bir vazife gören değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak- Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.