Düzce Belediyesi’nin geleneksel hale getirmeyi planladığı “Basın Zirvesi”, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle son buldu. Hafta sonunu Düzce’nin eşsiz güzelliklerini tanıyarak geçiren ulusal basın temsilcileri ikinci günlerini de keyifli noktaladı. Samandere Şelalesi’nde kahvaltı yapan temsilciler Cumayeri Dokuz Değirmen Köyü’nde de rafting yaptıktan sonra Off-Road heyecanına tanık oldu.



Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk başta olmak üzere TRT, ATV, Fox TV, KanalD, TV8, Hürriyet, Milliyet, Sabah, Habertürk, AHaber ve KanalA’da görevli basın çalışanları, radyo ve bazı ajansların Ankara ve İstanbul’dan gelen temsilcilerinin katıldığı zirve Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen hediye takdimi ile son buldu.

Şehrin doğal ve kültürel güzelliklerine şahit olan ekip, Düzce’de yapılabilecek etkinlikleri tanıma fırsatı bulurken programın sonunda, içerisinde yöresel ürünlerin bulunduğu bir sepet ve down sendromlu bireylerin yapmış olduğu çini vazo, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından temsilen seçilen basın mensubuna verildi.



“Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş sizin kardeşinizdir”
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Basın Zirvesi’nin kapanışı dolayısıyla yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Belediye Başkanlığı, gazetecilik, bunlar teferruat. Ben yeni insanlar tanıdım, onları çok sevdim, umarım onlar da beni sevmişlerdir. Bundan sonra inşallah dostluğumuz devam eder. Düzce’yi beğendiğinizi umarım. Belki aklınızdan “Buraya niye geldik, ne yapacağız burada?” diyorsunuzdur. Bunu canlı canlı size göstermeye çalıştım. Yakınınızda bilmediğiniz, belki çok iyi tanımadığınız bir dünyayı size göstermeye çalıştık. Düzce sizin bundan sonraki ikinci memleketinizdir. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de sizin kardeşinizdir.”

“Bir gün sizi parlamentoda da görmek istiyoruz”
Hediye verilmesi için seçilen temsili basın mensubu ise Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i parlamentoda görmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Başarılarınızın yanı sıra kişiliğiniz olarak gerçekten sizi çok takdir ettik. Kendi ailemizden biriymişsiniz duygusu yaşattınız bize. Sizden aldığımız cesaretle biz de sizin fahri hemşehriniziz artık. Biz burada gördüğümüz her güzelliğin arkasında Mehmet Keleş’in varlığını hissettik. Bunu yağcılık olarak kabul etmeyin. Basın mensupları olarak biz bunu herkese söylemeyiz. Bir gün sizi parlamentoda da görmek istiyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ