Basının Demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İsmail Bayram mesajında özetle şu görüşlere yer verdi: “ Ülkemizde basın özgürlüğü, Anayasa ve taraf olunan uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmıştır. 24 Temmuz 1908, Türkiye için modern bir çağın başladığı özgürlüklerin önünün açıldığı bir sürecin kilometre taşlarındandır. Bu tarih, kutlanılmaya değer ve kutlanılması hakedilmiş bir tarihtir. 24 Temmuz 1908, basın özgürlüğünün olmazsa olmaz koşullarının belirlenmesi bakımından bir eşik olmuştur. Basın hürdür, sansür edilemez diye simgeleştirdiğimiz, özgürlük anlayışı bugün, iletişim alanındaki yeni gelişmelerle, ulusal boyuttan, evrensel boyuta taşınmıştır. Basın özgürlüğü artık, bir iletişim hakkıdır. Basın özgürlüğü basınla ilgili kurumların ve kuruluşların özgürlük alanı olmasının ötesinde, bireysel hak ve özgürlük alanı haline gelmiştir. Bilgi edinme ve bilgilenme hak ve özgürlüklerini kapsamaktadır. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir.” 

  

CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu

CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu yayımladığı yazılı mesajla Basın Bayramını kutladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de yerel basın büyük zorluklar içerisinde hayatiyetini sürdürmekte olduğuna dikkat çeken Karslıoğlu, “Medya kuruluşlarının sahipleri büyük özverilerde bulunarak kurumlarını ayakta tutmaya çalışırken, çalışanlar çok sevdikleri mesleklerini her türlü olumsuzluğa rağmen icra etmek için ellerinden gelen gayreti göstermektedir.Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilerimizin elinden alınan en temel sosyal ve ekonomik haklarının biran önce geri verilmesini, özgür ve sansürsüz bir şekilde yayın yapmalarını diliyor, kıt imkânlarla hizmet üretmeye çalışan basın mensuplarının verdiği mücadeleyi tebrik ediyorum.”dedi.

MHP il Başkanı Abdullah Danışmaz

MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz da, Basında Sansürün kaldırışını kutladı.

Danışmaz, basından sansürün kaldırılması ile özgürlük ve demokrasi yolunda büyük adım atıldığını belirterek, "Ülkemiz ve milletimizin geleceği için özgür basın şart. Basından sansürün kaldırılması, demokratik devlet ve toplum düzeninin alt yapısının oluşturulması yönünde atılmış önemli bir adım. Basının özgürlüğüne son veren ve basını temel işlevini yapmaktan uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin gelişmesinin önündeki engellerin en başında gelmektedir. Halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkının aracı olan basın özgürlüğünün korunması temennisi ile 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum" dedi

Haber: H. İŞCAN