Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan ve yönetim kurulu üyeleri yaptıkları açıklamada Öncü Tv Haber ekibine yapılan engelleme ve saldırıyı kınadı..Görevi sadece halkı doğru bilgilendirmek ve objektif haber yapmak olan meslektaşlarımıza kaba tavır ve düşüncelerle tehditle ve şantajla engellemeye çalışmanın kabul edilemeyecek bir hareket olduğunu vurgulayan Cemiyet Başkanı Tayhan, ”Bu tür engelleme ve tazyikler bizim yansız ve objektif haber yapma yolundaki azmimizi ve kararlılığımızı ortadan kaldırmaz. Tek gayesi halkı bilgilendirmek olan bir Haber kameramanı ve bir Muhabir kim tarafından olursa olsun bu şekilde hakarete ve saldırıya maruz bırakılamaz.. Haber yapmaya gelen bir ekip bu çağda nasıl “öldürmekle tehdit “ edilebilir anlamakta zorlanıyoruz. Hele hele bir ilin seçilmiş üç milletvekilini ş… itham etmek ve bunu da gazetecilere saldırı vesilesi kılmak kabul edilemeyecek bir düşüncenin çağdışı bir tezahürüdür. Saldırıya maruz kalan ÖNCÜ Tv Haber Merkezi ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor , bu tür tavırların ülkemizde ve ilimizde artık son bulmasını diliyorum” dedi.

Basın Birliği’nden kınama

Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü de bir mesaj yayınlayarak, “her ne olursa olsun Düzce'de görev yapan muhabirlerimize yapılan saldırıyı kınıyor ve gerekenin yapılmasını kamu görevlilerinden bekliyoruz.” Dedi.

Dernek Başkanı Türkgülü, "Düzce yayın yapan Öncü TV kuruluşunda görev yapan saygı değer arkadaşlarımızın Devlet Hastanesi inşaatı hakkında bilgi almak isterken, bir şey sormaya fırsat bulamadan inşaat sorumlusu bir kişinin saldırısına maruz kalması akıl almaz bir kusurdur. Amacı haber yapmak olan gazeteciye yönelik saldırı kabul edilemez. Olayı kınadığımızı bir kez daha vurgularken, bu olayı yapanların cezalandırılmasını içtenlikle diliyoruz. Her kurumu bu konuda duyarlılığa davet ediyorum" ifadelerini kullandı.