Gazeteciler, kalkışılan darbe teşebbüsünde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri nedeniyle Basın Bayramı'na buruk giriyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında ülkemizin demokrasisine, milli iradeye, birlik ve beraberliğimize kast eden FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine karşı yazılı, görsel ve internet üzerinden yaptığı yayınlarla mücadele eden basın mensupları, an be an gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Kalkışmadan 10 gün sonraya denk gelen 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımlanan kutlama mesajlarında da gazetecilerin dik duruşu tebrik edildi.

“Milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum almışlardır”

Düzce Valisi Ali Fidan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların  en önemli güvencelerinden biridir. Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde,  doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın; toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır. Yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız; ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı dik duruş sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum almışlardır. Halkımızın anında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır. Basınımızın bu basiretli tutumu takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle, sansürün kaldırılışının 108. yıldönümünde; tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutluyorum. İlimiz basınına bugüne kadar olduğu gibi, bundan böyle de  ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

“Zor şartlar altında görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar”

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü de 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı. Yayımlanan mesajda, “Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan, toplumu her koşulda doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren basın kuruluşlarının önündeki en büyük engelin ülkemizde kaldırılmasının yıldönümü 24 Temmuz 1908 tarihi, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla halkın haber alma özgürlüğüne büyük katkılar sunan basın, demokrasi kültürünün gelişmesinde ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşılmasında önemli bir role sahiptir. Düzce Üniversitesi olarak; zor şartlar altında görevlerini en iyi şekilde yerine getiren, güncel olaylar, konular ve kişiler hakkında bilgi toplayıp, olabildiğince tarafsız bir şekilde yayınlayarak kamuoyunu aydınlatan ve gerektiğinde bu uğurda hiç tereddüt etmeden hayatını veren basın çalışanlarımızın bayramını kutlarız.” ifadeleri kullanıldı.

Haber; Ş. ÇAKIR