Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü ve yönetim kurulu üyeleri Düzce Valisi Bülent Kılınç’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Düzce eski Valisi Ercan Topaca zamanında uygulamaya başlanan ve basının kamu dairelerinden bilgi almasını engelleyen genelge  de konuşuldu.

Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü, ziyaret sırasında yönetim kurulundaki gazetecileri Kılınç ile tanıştırdıktan sonra,  Basın çalışanlarına yönelik olarak Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü ile  işbirliği içinde bir eğitim semineri düzenlenmesi ili ilgili destek istedi.  Kılınç, Türkgülü’nun isteğine gerekenin yapılacağını söyleyerek destek verdi.

Spor ve spor salonları ile ilgili sohbet havasında geçen toplantının en önemli gündem maddesi hiç kuşkusuz, basının kamu dairelerinden bilgi alırken yaşadığı sıkıntının kaynağı olan valilik genelgesi oldu. Türkgülü, basının kamu müdürlerinden demeç istemediğini, ancak bazı teknik ve  sayısal bilgilerin alınabilmesi için bu sınırlamanın üzerinde yeniden düşünülmesi gerektiğini ifade ederek bu konuda yeni bir düzenleme yapılmasını istediklerini ifade etti.

Düzce Valisi Bülent Kılınç, genelge ile ilgili konuyu yeniden inceleyeceğini, bu konuyu uygun bir çözüme kavuşturacaklarını dile getirdi.