D-100 Karayolunda bulunan “Akıllı Kavşaklar” Düzce'de eleştiri konusu olurken, şehir merkezinde de tam fıkralık bir kavşak söz konusu.

Rıhtım Sokak ve Hasan Efendi Sokağın kesiştiği yerde bulunan Kavşak Dünyanın hiçbir yerinde yok.İki veya daha fazla karayolunun kesişmesi veya birleşmesi ile oluşan ortak alanlar kavşak olarak tanımlanırken, rıhtım caddesi üzerinde yol birleşiminde olması gereken kavşak, yaklaşık 1 metre geride yer alıyor. Yıllar önce trfaiğe kapanan Mimar Sinan Caddesi'me geçişi sağlamak için yapıln kavşak, cadde trafiğe kaptılınca anıt gibi ortada kaldı.



Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Keleş Zamanında yapılan kavşak, zamanla yol güzergahları değişince işlevini yitirdi. Şehir merkezi, Aydınpınar Caddesi ve Kervan İstikametine yönüne gidecek olan sürücüler için kavşak Düzce'nin can damarlarından birisi ancak, gerekli yerde olmayan kavşak bu haliyle sadece yer kaplamakla kalıyor.

 



Kavşaklar, dönüş manevralarının doğru biçimde yapılması ve geçiş hakkı kurallarına uyulması amacıyla yapılırken, Düzce merkezde hiçbir işlevi bulunmayan bu kavşağın ne amaçla tutulduğu merak konusu.

Kavşağın, sokağı Aydınpınar caddesine bağlayan köprünün Asar deresi üzerinde yenilecek 8 köprü projesinde genişletilmesi ve yine bölgede yapılacak olan işyeri planlamasıyla kaldırılmasının gündemde olduğu öğrenildi.



Sık sık Kazalarında meydana geldiği kavşakta bölge esnafı da, kavşağın biçimsiz olması ve ışıklandırılma bulunmamasından şikayetçi.



Bölge esnafı, “ bunun burada yıllardan beri yanlış olduğunu herkes görüyor. Buradaki kazaların sebebi bu kavşak. Bize  köprünün genişleyeceği ve kavşağın kaldırılacağı söyleniyor. Böyle bir kavşağı hiçbir şehirde görmedim. Kavşağın çok ters yerde olduğu aşikar. Daha fazla can kaybı olmadan bu kavşağın yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR