Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, belediye eliyle yürütülen çalışmalardan 2. kez ihalesini iptal ettiği İnönü ve Avni Akyol parklarına, Sanayi Çarşısı’nda uygulanacak 2. kentsel dönüşüm projesinden İstanbul Caddesi’nin akıbetine, Küçük Sanayi Sitesi yolundan yeni projelere kadar bir çok önemli konu hakkında Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

“Düzce Belediyesi her alanda sahada”
İlk olarak en çok eleştiri alan bozuk yollar ile ilgili konuşan ve tüm ekiplerin sahada çalıştığını söyleyen Başkan Ay, şunları kaydetti:

“Düzce Belediyesi sahada, Fen İşlerimiz, Park Bahçelerimiz, bütün müteahhit firmalarımızla sahadayız. Düzce’ye her koldan çalışma yapmaktayız. Bir yandan asfalt iyileştirmeleri yapıyoruz, bir yandan yeni sıfır yollar yapıyoruz, çevre yollarını açıyoruz. Bir yandan da otoban bağlantı yoluna bağlanan yolların otoban bağlantı yoluyla entegrasyonunu bağlamaya çalışıyoruz. Düzce Belediyesi her noktada suyundan kanalizasyonuna, asfaltından dolgu malzemelerine kadar her konuda sahada ve çalışmakta. Şuanda Beyköy yolunda çalışmalarımız var. Bunun yanı sıra otoban bağlantı yolu fiskomar’ın oradaki kavşaktan otobana kadar asfaltlanacak. Bir de yan bağlantıları yapıyoruz. Hatta şuan ki otogarın oradan mezarlığa bir yol bağlantımız var. “

“Halkımız için yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz”
Düzce Belediyesi olarak şehrin turizmini canlandırmak için de projeler hayata geçirdiklerini vurgulayan Ay, şöyle konuştu:

Biz göreve geldiğimizden beri halkın parkları çok daha rantabl, daha rahat kullanması için çalışıyoruz. Bu doğrultuda Melen Su Park’ı hizmete soktuk. Orada hala çalışmalarımız devam ediyor. 1 hafta 10 gün içerisinde su şişirme işlemlerini yapacağız. Aydınpınar Şelalesi’ni de Milli Parklar’dan aldık. Düzce Belediyesi olarak halkımız için hafta sonları veya hafta içi hem şehir içinde hem şehrin 10 kilometre dışında yaşam alanları oluşturmaya çalışıyoruz.”

Öğrenciler ‘Düzce’ye hoş geldiniz’ mesajıyla karşılanacak
Düzce Üniversitesi’nin 2018-2019 akademik yılı için yeni öğrencilerine kapılarını açacağını anımsatan Başkan Dursun Ay, üniversite öğrencilerine şehre girer girmez Düzce’yi anlatan bir bilgilendirme SMS’i gönderileceğini açıkladı.

Başkan Ay, “Üniversite öğrencileri için üniversiteye yapılan yeni yurtların önlerindeki asfaltları özellikle yaptırıyorum çünkü tekerlekli valizleriyle çıkıyorlar o yolları. Bir uygulamamız var Düzce’ye doğudan ve batıdan gelen öğrenciler ‘Düzce’ye hoş geldiniz’ mesajıyla karşılanacak. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi sanayilerimizi ve turizmi her şeyi o SMS’in altında göreceklerdir. Böyle de bir çalışmamız var. Öğrencilerimize bilgilendirme mesajı gelecek.”

Parklarda son durum
Söz 2. kez iptal ettiği İnönü ve Avni Akyol parklarına geldiğinde ise dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ay, şöyle konuştu:

“Anlaşmaya varamazsak tekrardan bir düzenlemeye gideceğiz”
“İnönü Parkı’nda bir ihale söz konusuydu. Biz göreve geldiğimizden itibaren halkımız parklarda en ekonomik bir şekilde çayını, kahvesini içsin oradan yararlansın istedik. Dolayısıyla belediye buradan çok yüksek kiralar alarak halkımızda orada yüksek ücretler ödesin istemiyoruz. Çalışmalar devem ederken oradaki müstecirle mahkeme devam ediyor. Müstecir mahkemeyi kazandı. Oraya bir müdahale etmiyoruz ama parkın yenilenmesi, daha modern bir hale gelmesi için çalışıyoruz. Onu kendisiyle ayrıca konuşacağız. Karşılıklı oturup anlaşmaya varacağız. Anlaşmaya varamazsak tekrardan bir düzenlemeye gideceğiz. Benim istediğim vatandaşlar parkımızı kullansın, parklarımız çok modernize olsun.”



“İhaleye katılanlar astronomik rakamlar öne sürdüler”
Avni Akyol Parkı’na gelince. Orada bir ihale yaptık. İhalede nedense katılanlar yine astronomik rakamlar öne sürdüler. Yani ödenmeyecek rakamlar. Biz oraların ne kadar kazandığını arkadaşlarımız takip ediyor. Bu yüzden yeni bir ihale bugünlerde yapacağız ve makul bir seviyeye çekeceğiz. Benim özellikle istediğim çay 1 TL, bundan taviz vermeyeceğiz. Orda yenilip içilen her şey makul bir fiyatta olacak. Orası belediyenin bir alanı. Yüksek kiralara buraları verip hem müstecir zor duruma düşmesin hem de vatandaşımız ekonomik yararlansın.”

Anıtpark Meydanı’nın altına yer altı otoparkı
Başkan Ay, daha önce de gündeme gelen Anıtpark Meydanı’nın altına yer altı otoparkı yapmak istediklerini de açıkladı.
Ay, “Vatandaşlarımızın araçlarını park etmesi için bütün alanları açıyoruz. Film platosunun olduğu yeri açtık hatta fiyatını da 2 TL’ye düşürdük. Eski Çoban Garajını da açtık orası da 2 TL ücret. Tabii kalıcı otopark yapma konusunda Anıtpark Meydanı’nın altına 2 kat otopark düşünüyoruz. O konuda çalışmalarımız var. Bir yandan da valiliğin batı kısmında belediyeye ait bir parsel var. Burada otomatik bir otopark düşünüyoruz. Yakın bir zamanda proje aşamasından uygulaya geçeriz.”  

“Küçük sanayi sitelerimizin asfaltını dökeceğiz”
Sık sık şikayet konusu olan Küçük Sanayi Sitesi yolu ve Eski Sanayi Çarşısı’nda uygulanacak 2. kentsel dönüşüm projesi için ise şu ifadeleri kullandı:

“Küçük sanayi sitesine asfalt sözümüz var. Asfalt biraz pahalandı asfalt yapmak betonla eşdeğer hatta betonu da geçti bazı noktalarda. Küçük sanayi sitelerimizin asfaltını dökeceğiz. Bunun yanı sıra kentsel dönüşüm projesi kapsamında Eski Sanayi Çarşısı kalkacak ve yeni yerler oluşturacağız. Şuan bakanımız değişti yeni bakanla yapılacak görüşmelerden sonra orada hızlı bir ivme kazanarak buradan dönüş yok eski sanayi kalkacak küçük sanayi sitesinin oraya ilave dükkanlar yapılarak oraya geçilecek. Bu konuda çalışmalar devam ediyor.” 

“Halkımız ‘aç’ derse açarız ‘kapat’ derse kapatırız”
“Yayalaştırma Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi’nin tekrar trafiğe açılması gündemde mi?” sorusuna ise Başkan Dursun Ay, şu yanıtı verdi:

“Biz geldiğimizde halkımıza sorduk, bütün esnafımıza sorduk. Aldığımız cevap; esnafımız yüzde 56’sı “Böyle (trafiğe kapalı) devam etsin.” dedi. Halkımızın da yüzde 65’sı kapalı kalması yönünde görüş bildirdi. O yüzden bu şekilde devam ettiriyoruz. Ama burada yeni bir güncelleme gerekirse vatandaşımız “Başkanım burayı açalım” derlerse yeni bir kamuoyu yoklaması daha yaparız halkımız ‘aç’ derse açarız ‘kapat’ derse kapatırız. Hiç problem yok. Anketi yapıp anket sonucuna göre kendimiz dikta etmeyiz halkımız ne diyorsa ona göre Düzce’yi hep birlikte yöneteceğiz.”

“Yakın bir zamanda gece operasyonu düşünüyoruz”
Geçtiğimiz günlerde Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Çetinkaya ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ile birlikte yaptıkları incelemelere de değinen Ay, bu denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Başkan Ay, “Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde bazı kişiler parkları işgal edip orada silah atmak veya alkol almak gibi uygunsuz bir şekilde parkları kullandığı için halkımızdan çok şikayet geldi. Bunun üzerine biz emniyet müdürümüz, garnizon komutanımızla birlikte bir gün boyunca bütün parklarımızı özellikle kalıcı konutlar bölgesi olmak üzere hepsini bir bir dolaştık. Nasıl önlemler alabiliriz diye bunlar üzerine çalışmalar yaptık. Yakın bir zamanda da gece operasyonu düşünüyoruz. Gece 24:00’dan sonra.  Aynı ekiple birlikte daha da kuvvetli şekilde Kalıcı Konutlar’dan başlamak üzere Düzce’nin tüm parklarını vatandaşların kullandığı alanı gece denetimine çıkacağız yakın bir zamanda. Yani halkımızın huzuru için herkes kendisine çeki düzen verecek. Parklar hepimizin. Huzur kaçıranlara geçit yok.” 

Adaylık için ‘Halk isterse olurum’ dedi
Son olarak tekrar Düzce Belediye Başkanı olmak için aday adayı olup olmayacağı konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

“Ben mevcut belediye başkanıyım. Bana değil de bu soruyu Düzceliler’e sorun eğer bizi belediye başkanı olarak görmek isterlerse onlar karar verir bu konuya. Düzceliler’in karar vermesi önemli.”

Haber: C. ÜSTÜNER