Belediye tarafından düzenlenen, mahallerin sorunlarının masaya yatırıldığı ve vatandaşların taleplerinin dinlendiği mahalle toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda Çay Mahallesi ardından Şıralık Mahallesi'nde halkla biraraya gelen Başkan İsmail Bayram, 3. mahalle toplantısını darıcı mahallesinde yaptı.

Bozuk yollar ve mühürlenen köy konağı ile gündemdeki yerini koruyan darıcı mahallesinde düzenlenen toplantı da bir hayli hararetliydi. Muhtar Mehmet Turgut toplantının büyük bir bölümüne katılmayarak yaşanan olayları protesto ederken mahalle sakinleri de köy konağının kapatılması ile ilgili şikâyetlerini dile getirdi.

Vatandaşlardan biri “ Muhtara kızıp 1300 haneyi cezalandırıyorsunuz” diye serzenişte bulunurken Bayram da “Benim muhtara şahsen söylediğim bir şey yok. Bu konuda benim şahsımla değil belediye ile ilgili. Belediye tek başına bir kurumdur. Bu nedenle belediye kurumu hiç kimseyle kötü olmaz. Kimseyle kişisel bir husumetimiz olmadı olmaz da. “ şeklinde konuştu.

Bayram, belediye olarak her mahallenin eksikliklerinin sırasıyla yapılacağını söyleyerek belediye ile kavgalı olmanın yapılan hizmeti etkilemeyeceğinin altını çizdi.

“Boş Laflarla İşimiz Olmaz”

Toplantıda vatandaşlar sırasıyla söz aldı ve sıkıntılarını dile getirdi. Ancak konu dönüp dolaşıp yine kapatılan köy konağına geldi. Söz alan vatandaşlardan biri Darıcı'ya şimdiye kadar hizmet olarak sadece yol yapıldığını ve bunun da kameraları çağırarak yapıldığını söyleyerek “Konağın iskanı yok diye kapattınız. Buradaki hiçbir hanenin iskanı yok. Belediyenin ortak binalarının iskanı varmı? Bunu sormak istiyorum.” Diye başkana tepki gösterdi.

Köy konağı ile ilgili sorunun 2007 yılından beri devam ettiğini söyleyen Bayram “ Bu bina 2007 yılından beri devam eden bir dosyası var ve bu dosya bu güne kadar geldi. Belediye kendi mülküne sahip çıkmak zorunda. Boş laflarla işimiz olmaz bizim işimiz belediyeciliktir. “ dedi.

Oldukça gergin bir ortamda başlayan ve tansiyonu yüksek bir biçimde devam eden toplantıda vatandaşlar İsmail Bayram’a gündüz yapılan ziyarette elini sıkmadığı için de tepki gösterdi. Başkan Bayram ise "ben kimsenin elini sıkmamazlık yapmam" dedi.

Darıcı köyü muhtarı Mehmet Turgut konuşulan konulara cevap hakkını kullanmak amacıyla toplantının sonuna katıldı. Muhtar Turgut ve Başkan Bayram aramızda bir problem yok diyerek el sıkıştı.