Torbalı Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk iş olarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehditlerde bulunmuştu.

Kent meydanındaki 15 Temmuz kahramanı şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in resmini kaldırtan CHP'nin vukuatlı ismi İsmail Uygur, bir skandala daha imza attı.

Uygur, Kent Meydanı'na bir önceki belediye başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez tarafından dikelen ve Torbalı'nın kurucusu Osmanlı Padişahı İkinci Abdülhamit Han'ın tuğrasının bulunduğu Ay yıldızlı tuğrayı saygısızca söküp attı.
Hakkında 2 ayrı soruşturma yürütülen Uygur, gece yarısı operasyonuyla dev Ay yıldızlı tuğrayı söktürdüğü ortaya çıktı. Vinç yardımı ile kamyona konularak götürülen tuğranın sökülmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Gece Söküldü

CHP'li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, belediye meydanındaki dev Ay Yıldızlı tuğrayı bir gece yarısı aniden söktürdü. Söküm işlemi ilçede büyük tepki çekti. 2014-2019 yılında görev yapan AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından ilçenin sosyal yaşam alanlarında hem aydınlatma, hem de milli değerleri yansıtmak amacıyla 3 adet ay yıldızlı tuğra yerleştirilmişti. 31 Mart'tan sonra göreve gelen CHP'li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, gece yarısı operasyonu ile bu ay yıldızlı tuğraların meydanda bulunanını vinç yardımı ile indirtti.

Uygur'un talimatı ile sökülen ay yıldızlı tuğra kamyonlarla belediye depolarına mı yoksa başka bir yere mi götürüldü öğrenilemedi. Bunu ilk kez yapmayan Uygur, yerel seçimleri kazandıktan sonra yine bir gece yarısı 15 Temmuz Kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in meydandaki posterlerini söktürmüş, tepkiler üzerine tekrar astırmak zorunda kalmıştı. Başkan Erdoğan'a hakaret ettiği için hakkında soruşturma başlatılan Uygur, mazbatasını almadan başkanlık makamını işgal etmiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

'HDP Tabanına Yaranmak İstiyor'

Başkan Uygur'un tamamen tarihe saygısızlık yaptığını belirten eski belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise, "Uygur benim yaptıklarımı yıkıp dökmekle uğraşacağına, hizmet etsin, vatandaşa yeni bir yol, yeni bir park yapsın. Yapılanı yıkmakla zaman kaybetmesin. Torbalı Abdülhamit'in kurucusu olduğu bir yerleşim merkezi, tuğrayı ve ay yıldızı kaldırarak tarihe saygısızlık yaptı. Herhalde kendisinin Osmanlı ve ay yıldıza karşı düşmanlığı var. Neden yapılan bir ışıklandırmayı söküp attı merak ediyorum. Bence onun başka bir hesabı var. Benim dönemimin izlerini ve HDP tabanına yaranmak için siliyor" dedi.

Karısı ve Kendisinin Heykelini Dikmişti

İsmail Uygur, 2014 ve 2019 yılları öncesinde de Torbalı'da iki dönem belediye başkanlığı yapmıştı. 2006 yılında ilçede Atatürk Meydanı olarak düzenlenen alanda 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açılan Atatürk heykelinin yanında kendisi ve eşinin heykelini de dikmiş. Skandalın patlak vermesi üzerine eşinin heykelini bırakmış ancak kendi heykelini söktürmüştü.

Vatandaş Anlam Veremiyor

Torbalı'da yaşayan vatandaşlar ise iki farklı uygulama nedeniyle ateş püskürerek, "Biri İstanbul'da belediye binasına T.C. ekletiyor, diğeri burada bizim için kutsal olan ay yıldızı söktürüp, kamyonla götürüyor. Bu işe bizler bir anlam veremiyoruz" dedi.

29.04.2019 CHP'li bir başka adayı desteklediği için CHP'li İzmir Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur esnafa seçim cezası verip, CHP'li Başkan Uygur çocukların oynadığı trambolini söktürmüştü. (Yeni Asır)


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ