AVM
Kültür Mahallesi’nde bulunan Alışveriş Merkezinin inşaatı için 1995 tarihinde ihale yapıldı ve ilk projeye göre 3 bodrum, 1 zemin ve 4 kat üzerinden inşaata başlandı. Ne var ki 1999 depremi ile yapıda hasar tespit edilmesi ile birlikte tadilat projesi geliştirildi. Buna göre de 3’üncü ve 4’üncü katlar yıkıldı ve inşaat bodrum, zemin ve iki kat üzerinden yapılmaya devam etti. Mülk devirlerinde ise en son aşama 2011 tarihinde gerçekleştirildi. 21 Temmuz 2011 tarihinde yapı sahibi Düzce Belediyesi ile yapı müteahhiti Krem şirketi arasında sözleşme imzalanarak iş yapımına başlandı. Yeni proje ve inşaat üzerinden bir yıl bile geçmeden Düzce Belediyesi Krempark Alışveriş Merkezi hizmete girdi.
Katlı otopark
Düzce Belediyesi katkı otopark yapım işi 6 Aralık 2010 tarihinde ihale edildi. 21 Ocak 2011 tarihinde de sözleşmesi yapılarak inşaata geçildi. Kısa tarihli süre uzatımı ile birlikte inşaat 15 Mayıs 2012 tarihinde tamamlandı. 300 araçlık park kapasitesi bulunan yapının bodrum katı 2276 metrekare , zemin katı ise 2165 metrekare olarak yapıldı. İki katın her biri ise 2246 metrekare olarak inşa edildi. Toplam da ise inşaat alanı 9335 metrekare olarak belirlendi. Açılışa hazır hale getirilen Düzce Belediyesi Hacı Bayramzade Katlı otoparkta tüm hizmetler elektronik sistem üzerinden yürütülecek. 
İki projeyi de çok önemsedik
Düzce’de ‘ilk’ler arasında yer alan hizmetler için çok çalıştıklarını belirten Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ‘ Her iki projeyi de çok önemsedik. Çünkü Düzce’de yıllardır sorun olmuştu. Düzce’nin orta yerinde kullanışsız halde duran bir yapı için tercih yapacaktık; bu ya yıkım olacaktı ya da iyi bir alışveriş merkezine dönüştürülecekti. Biz ikincisini tercih ettik ve bugün alışveriş merkezi Düzce’ye yeni bir görünüm kazandırdı. Katlı otopark Düzce’nin karmaşık trafik düzeninde elzem hale gelmişti. Bunun için de girişim yaptık ve bugün Düzce’ye katlı otopark kazandırdık’ dedi.

 Haber; C. ÜSTÜNER