Konuralp’in mahalle olmasının hukuki boyutu Öncü Ana Haber’de masaya yatırıldı. Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber, bu sonuca nasıl gelindiğini anlatırken, alınan karardan sonra nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ile ilgili bilgi verdi. Dilber, son kararın Yüksek Seçim Kurulu'nda olduğuna dikkat çekti.

SON KARAR YSK’NIN

Dilber, “Son verilen karar neyse o uygulanır. Mahalli idareler Konuralp Belediyesi'nin yapmış olduğu itirazı inceledikten sonra ilgili birimlere kararı gönderebilirdi. İmzadan çıktından sonra artık son karar Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceğe karar olacak. Konuralp Belediyesi'nin seçime belde olarak girip giremeyeceği YSK tarafından belirlenecek.” diye konuştu.

Dilber, Düzce Belediye Meclisinin daha önce aldığı karardan vazgeçmesi halinde Konuralp’in belde olarak devam edebileceğini söyledi.

Dilber, “Düzce Belediyesi 2007’de bir karar almış. Yine Düzce Belediye Meclisi toplanıp ben Konuralp’in yükünü kaldıramayacak, Konuralp’in Düzce’ye katılmasına gerektirecek bir unsur yok. Biz Konuralp’in bize katılmasına gerek yoktur kararı alınırsa bütün dosyalar kalkar 2007’ye geri döner, belde olarak devam eder.” şeklinde konuştu.

TEK ALEYHTE KARAR KONURALP’E

Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan’nın itirazının eksik olduğunu belirten Dilber, yürütmeyi durdurma kararı için dilekçe vermesi tavsiyesinde bulundu. Dilber 49 belde için açılan davalardan bir tek Konuralp’in aleyhine karar çıktığını da sözlerine ekledi.

Dilber, “Bu şekilde 49 beldeye dava açılmış sadece Konuralp davasını idari dava dairelerinde her şey lehine olmasına rağmen kaybetmiş. Şuan idare dairelerine vermiş olduğunuz bozma kararının itirazımızın değerlendirilmesine kadar yürütmeyi durdurmanız gerekir diye bir dilekçe daha vermelerini tavsiye ediyorum. Yürütmeyi durdurma isteme her zaman mümkündür.” dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR