Düzce Belediye Belediye Başkanı Mehmet Keleş, TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında düzenlenen Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) Düzce’nin tanıtımı için Öncü Haber’e açıklamalarda bulundu.

Keleş, Düzce’nin tanıtımı için ilin doğal güzelliklerinin olduğu bir stant oluşturduklarını ve yöresel ürünleri tanıttıklarını söyledi.

Düzce’yi anlatan unsurlara stantta yer verdiklerini belirten Keleş, “Güzel bir stant yaptık. Stantta Düzce’nin şelalesi, yeşillikleri, ormanları var. Konuralp’teki antik tiyatroyu simüle ettik birebir aynı olmasa da çok yakın bir benzerini yaptık. Yine Düzce’ye ait yöresel ürünlerimizi tanıtıyoruz. Konuralp pirincimizden yapılan kemik suyuna orijinal Konuralp Pilavını burada misafirlerimize ikram ettik.” dedi.

Düzce, farklı bir versiyon ortaya koyuyor
Fuarın turizm geliri açısından önemli olduğunu dile getiren Keleş, “Düzce’yi tanıtmak için bu yıl Düzce Valiliği’mizden ayrı bir stant yaptık. Valiliğimize giden Düzce ile karşılaşacak, Düzce Belediyesi’nin standıyla karşılaşacak. Akçakoca Belediyesi’nin de bir standı bulunuyor. Düzce’yi bütün alanlarda daha iyi tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu yüzden çok sayıda standımız var. Hem iç hem dış turizmde Düzce, farklı bir versiyon ortaya koyuyor. Düzce’ye gelen kişi birçok alanda faaliyet bulabilir.” Diye konuştu.

Düzce’nin, Türkiye’nin en önemli sinema merkezlerinden olacağına inanıyorum
Düzce’yi özellikle kültür-sanat alanında bir cazibe merkezi haline getirme konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini aktaran Keleş, konuyla ilgili bilgiler verdi.
“Özellikle sinema ve film alanının Düzce’ye gelmesi ile alakalı ciddi çalışmalarımız var. Büyük film şirketleriyle görüşüyoruz. Stüdyoların, film platolarının Düzce’ye kurması için ikna etmeye çalışıyoruz. Bu konuda ciddi gelişmeler var. Yakın gelecekte Düzce’nin, Türkiye’nin en önemli sinema merkezlerinden olacağına inanıyorum.”