Doğa Koleji Meclis Öğrencileri T-MBA dersleri kapsamında her hafta mesleğinde kariyer yapmış, başarılı isimleri seminer ile öğrencilerle buluşturuyor. Yapılacak seminerlerin ilk konuğu Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş oldu.

 



Keleş, gerçekleştirilen seminerde öğrencilere kendi hayatından örneklerle kariyerleri açısından önemli mesajlar verdi. ”Girişimcilik ve Hayatta Başarı” adlı seminerine konuk olan Başkan Mehmet Keleş seminer öncesinde 9.sınıf öğrencileri ile beraber kimya laboratuvarında C vitaminin yiyeceklerde çabuk tüketimi” konulu deneyi gerçekleştirdi. Başkan Keleş öğrencilere deney sırasında yardımcı oldu.

Seminerde iş yaşamından, eğitim-öğretimin öneminden, bilgili olmanın hayatta hep bir adım önde olmayı sağladığından bahseden Keleş, eğitim-öğretimin hayat boyu iyi bir kariyer için devam etmesi gerektiğini kendi hayatından verdiği örneklerle anlattı.



Yabancı dil eğitiminden enstrüman öğrenimine kadar eğitimin bir bütün olduğunu ve yaşam boyu devam etmesi gerektiğini vurgulayan Keleş, somut örneklerle konuşmasını gerçekleştirdi. Semineri ilgiyle takip eden öğrenciler Başkan Keleş’e sorular sorarak tecrübelerinden yararlandılar.


Seminer sonunda Mehmet Keleş öğrencilerin çalışmalarından ve projelerinden memnuniyetini dile getirerek, Doğa Koleji’nin yaptığı çalışmaların 10.000 Lale Dikim Projesinde olduğu gibi diğer okullara da örnek teşkil ettiğini bundan sonra da yapacakları tüm projelerde belediye olarak destek olacaklarını belirtti.


BİRLİKTE SİVİL TOPLUM KURULUŞU KURALIM

Başkan Mehmet Keleş seminerde bir öğrencinin madde bağımlılığıyla mücadele etme noktasında belediye olarak ne gibi çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz? sorusunu yanıtladı. Keleş, öğrencilere çağrıda bulunarak ‘Bu konuda aktif mücadele edebilmek için sivil toplum kuruluşu oluşturalım’ diyerek üzerlerine düşen görevi yapacaklarını vurguladı.



Seminer, Başkan Mehmet Keleş’e yapılan çiçek takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Haber:Y.SEVER