Düzce Yapı Sanatları Esnaf Odası Başkanı Bülent Keser, su sayacı ve tesisatlarının korunması için vatandaşları uyardı.
 


Keser, eksi değerlere düşen hava sıcaklığında, açıkta kalan su sayaçları ve tesisatın soğuktan etkilenerek hasar gördüğü ve sayaçların donarak kullanılamaz hale geldiğine dikkat çekilerek açıkta olan su boruları ve motorlarını soğuk haya ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve cam yünü, talaş gibi çeşitli izolasyon malzemeleriyle izole edilmesi gerektiğini vurguladı.
 



Hava sıcaklığının özellikle sıfırın altına düştüğü durumlarda açıkta bulunan su sayaçlarının kesinlikle muhafaza altına alınmasının önemine işaret eden Keser, buz tutmuş su sayacına ateş yakarak müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi.
 

 
Doğalgazın sessiz ve sinsi tehlike olduğunu söyleyen Keser, doğalgaz tesisatlarına yetkisiz kişilerin müdahale etmemesi gerektiğini kombinin bulunduğu odada uyulmaması gerektiğini söyledi.
 


Kurallara uyulduğunda doğalgazın en güvenli yakıt olduğunu kaydeden Keser, bacaların düzenli kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerektiğini belirterek, cihaz bakımlarının her yıl yaptırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.