Düzce Belediyesi'nin Ekim ayı ilk toplantısı hararetli anlara sahne oldu. Toplantıya katılarak elindeki bildirileri meclis üyelerine dağıtmaya başlayan Belediye İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in sert bir tepkisiyle karşılaştı. Toplantıdan kovulması sonucu belediyede amacına ulaşamayan Kefeli, söz konusu bildiriyi basınla paylaştı. “Düzce Belediyesi'nde neler oluyor?” başlığı taşıyan 6 sayfalık uzun açıklamada, özellikle Başkan Yardımcısı Ali Güney'e yönelik ağır suçlamalar yer aldı.         

Tehdit ve baskı var iddiası

“Anayasa ve yasalarımızın amir hükümlerine rağmen, on bir aydır Düzce Belediyesi işçilerinin nasıl ve ne şekilde tehdit edildiğini, bu tehdit ve baskının yarattığı sonuçları sizlerle paylaşmak ve bilgilendirmek istiyoruz.” ifadesini kullanan Kefeli'nin iddialarından satır başları şöyle: 

“- 2014 yılı yerel seçimleri sonrası, Belediye İş Sendikasına üye işçi arkadaşlarımız, Düzce Belediyesi Başkan yardımcısı Ali Güney'in koordinatörlüğünde, nedeni, niçini ve sebebi bilinmeyen bir şekilde, sendikamızdan istifaya zorlanmaya başlandı. Arkadaşlarımız işleri, aşları, ekmekleri ile tehdit edildi.

- Belediyede görev yapan müdürlere, Belediye İş Sendikası'na üye arkadaşlarımız üzerinde baskı kurmaları talimatları verildi.

- Her türlü baskıya rağmen, Düzce Belediyesi işçilerinin birliğinin bozulmaması ve birlikte hareket etmeleri üzerine, Belediye Başkanının Özel Kalem Müdürü, Akif Keleş örgütlenmenin son gününden bir gün önce, 17 Eylül 2015 tarihinde kendi kullandığı özel cep telefonundan, sendikamıza üye bütün işçileri arayarak, başkanlık makamına çağırıp, Belediye Başkanının talimatı, Belediye İş Sendikası'ndan istifa ederek, Ali Güney'in ifadesi ile partilerinin sendikasına geçmelerini istedi.

- Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Belediye İş Sendikası üyesi işçileri, 2 Ekim 2015 Cuma günü, hizmet gereği adı altında sürgüne tabi tutmuştur.”

“Kamyon şoförünü otobüse verdiler!”

“Sürgün” yorumunda bulunarak yapılan görev değişikliklerini de eleştiren Kefeli, özellikle kamyon şoförlerinin otobüs hizmetine verilmesini tepki gösterdi ve “Düzce Belediyesi'nde fen işleri müdürlüğünde görev yapan kamyon şoförü arkadaşlarımız, otobüs kullanmamalarına rağmen, belediye otobüslerine görevlendirilirken, gerçek mesleği, otobüs şoförü olan ve hiç kamyon kullanmayan arkadaşlarımız da,  kamyon şoförü olarak görevlendiriliyor. Bugünden itibaren belediye otobüslerinde ve belediye kamyonlarında meydana gelecek her türlü kaza ve diğer tüm olumsuzluklardan bu atamaları yapanların sorumlu olduğunu buradan peşinen ilan ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.   

“Başkan neden sessiz kalıyor?”

Kefeli ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i belediyede yaşandığını iddia ettiği olumsuzluklara sessiz kalmakla suçladı ve kendisine “Neden?” diye sordu.

“Yıllarca bu işçinin sömürüldüğü yetmedi mi?”

Taşeron işçilerinin de aynı sorunlarla karşı karşıya kaldığını savunan Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, şunları kaydetti:“Ayda bin TL'ye çalışan, temizlik işçisinden ne istediler? Yıllarca bu işçinin sömürüldüğü yetmedi mi? Bin TL'ye çalışan işçileri bile tehdit etmekten çekinmeyen, belediye başkanının şoförünün Düzce Belediyesi ile ilgili her türlü ilişkisinin (maddi, manevi ve ticari) Belediye Meclisince incelenmesini talep ediyoruz.”  

Haber:C.ÜSTÜNER