Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Öncü TV’nin 26. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Öncü Medya Grubu’na gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Manşet Gazetesi Yazı İşler Müdürü Canan Üstüner’in sorularını yanıtladı.

“Mevcut alana girdisi çöp, çıktısı enerji, gübre ve kum olan bir tesis kuracağız”

Düzce’yi vahşi depolamadan kurtaracak olan modern geri dönüşüm özellikli katı atık tesisi konusunda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, Hecinler’deki mevcut çöp döküm alanına fabrika kurulacağını açıkladı. Özlü, şöyle konuştu:

“Geçen sene çöp konusunda kesin ve kalıcı bir çözüm ürettik. Bu sene inşallah bir fabrika kuruyoruz ve bu sene temeli atılacak. Bir fabrikamız olacak çöp ayrıştırma ve işleme tesisleri diyoruz buna. Mevcut alanda olacak çünkü oranın yasal işlemleri tamamlandı. Bizim oradaki halka sözümüz var. “Biz buraya çöp dökmeyeceğiz, burasını çöplük yapmayacağız biz bir entegre tesisi kuracağız” diye sözümüz var. Bana TBMM’de de bu soru birkaç defa sorulmuştu. Mecliste yaptığım konuşma kayıtlarında vardır. Biz girdisi çöp, çıktısı enerji, gübre ve kum olan bir tesis kuracağız. Kapalı bir tesis olacak ve burası bir üretim tesisi olacak. Yaklaşık 40-50 kişi çalışacak ve bu çalışacak insanları da o yöreden seçeceğiz, çalışma kolaylığı bakımından. Dolayısıyla bu sene Düzce’nin çöp sorununa kalıcı köklü bir çözüm uygulayacağız.”

Yeni et kombinası yapılacak

Düzce’ye yeni bir et kombinası kazandıracaklarını açıklayan Özlü, yerde değişiklik olmayacağını söyledi. Mergiç Esen Mahallesi Taşköprü Yolu üzerinde bulunan Düzce Belediyesi Et Kombinası’nın arkasına inşa edilecek yeni tesis hakkında Başkan Özlü, şöyle konuştu:

“Güzel bir et kombinası projemiz var, bir yatırımcıyla anlaştık mutabık kaldık. Düzce’ye güzel bir et kombinası yeni bir tesis kazandırıyoruz. Onun da bu sene temeli atılacak ve hayata geçecek.”

“Düzce’de toplu taşıma işi yapmak isteyen kardeşlerimizi müracaat etmeye çağırıyorum”

Düzce’de toplu taşımayla ilgili yenilikleri aktaran Başkan Özlü, şöyle konuştu:

“Toplu taşıma ve ulaşım konusunda bir ihale yaptık. İhaleyi bizim belediye şirketimiz aldı ancak bizim şirketimiz işletmeci olmayacak. Bizim şirketimiz yönetim şirketi olacak. Ben bazı yorumlar gördüm. “Özelleştirdiniz ama belediye aldı” diye, o şekilde değil. Belediye profesyonelce toplu taşıma hizmetlerini yönetecek olan bir şirket kurdu. Düzce Ulaşım Hizmetleri A.Ş, bu şirketin az sayıda personeli olacak. Bu yönetecek ama esas yükleneceği işletmeci yine sevgili halkımız olacak. Biliyorsunuz ilana çıktık aylık 18 bin lira minimum gelir garantisi veriyoruz ve ben sizlerin vasıtasıyla Düzce’de yatırım yapmak isteyen, toplu taşıma işi yapmak isteyen kardeşlerimizi müracaat etmeye çağırıyorum. Müracaat süresinin 24 Şubat’a kadar uzattık, talepler vardı, biraz düşünelim diyenler vardı. Onların düşünmeleri için zaman kazanmak için uzattık. Yeni yatırımcılar bekliyoruz. Bizim amacımız Düzce’de mümkünse 114 esnafı iş sahibi yapmak bu verdiğimiz 18 bin lira minimum değerdi üstü yüklenecek.”

“Asar ve Karaca derelerini birlikte ele alıyoruz”

Düzce Belediyesi olarak Asar Deresi ile ilgili çok güzel bir proje yürüttüklerini belirten Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sadece Asar’la değil, Asar ve Karaca derelerini birlikte ele alıyoruz. Bir yarışma açtık. Bu yarışmada jüri belli. Gelecek günlerde bunu sizinle paylaşacağız. Çok güzel bir başlangıç yaptık. Daha önce yapılmış çalışmaları jüriye verdik değerlendirmeleri için ve orada iki aşamalı program yürüteceğiz. Çok mutlu olduğum ve kaliteli bir toplantıyla başladık. Bu yıl geçen sene aldığımız kararların, aldığımız tedbirlerin bu sene hayata geçtiğini hep beraber göreceğiz. Düzce gerçekten çok güzel olacak bunda kesin kararlıyız.  Düzce belediye başkanlığı benim hayatımın en büyük sosyal sorumluluk projesidir, bunu başaracağım.”

“Eski sanayi çarşısına ne yapacağımızı mülk sahiplerine soracağız”

Eski sanayi kentsel dönüşüm projesindeki son durum hakkında da bilgiler veren Başkan Özlü, şunları kaydetti:

“Düzce olarak TOKİ ile çok güzel bir sinerji yakaladık. Ekspertiz çalışmaları tamamlandı, projeyi bitirdik. Küçük sanayi sitesinin arkasındaki bölümde modern sanayi sitesi olacak. Dükkanlar 100’ün katları şeklinde 100, 200, 300 gibi gidiyor. Örneğin size 300 metrekarelik bir dükkan lazım 3x100 veya daha küçük bir yer istiyorsunuz 100 metrekare gibi olacak. Çok güzel bir sinerji yakaladık. Önümüzdeki günlerde yani mart ayının ilk haftasında eski sanayi çarşısındaki mülk sahipleriyle bir toplantı planlıyoruz. Bende sizin vasıtanızla eski sanayi sitesinde mülkü olan sevgili vatandaşlarımızı yapacağımız toplantıya bekliyorum. Çünkü bu toplantıda kendilerine soracağız. Biz bu sanayiyi taşıyoruz ve baya mesafe aldık. Bize TOKİ soruyor; “Buraya yani eski sanayiye ne yapacaksınız?” diye. Biz eski sanayi çarşısına ne yapacağımızı mülk sahiplerine soracağız. Buraya ne yapmamızı istersiniz; bir büyük alışveriş merkezi mi, bir otel mi, lüks konutlar mı? Çünkü biliyorsunuz sanayi çarşısının diğer tarafı Millet Bahçesi 2. etap olacak.”

“Stadyum için bizden 1 kuruş para çıkmayacak”

Röportajın sonunda 18 Temmuz Stadyumu’nu Şıralık bölgesine taşıyacaklarını anımsatan Özlü, “Bununla ilgili de da çok güzel gelişmeler var. Spor Toto Başkanlığı ile görüştük. İnşallah biz projemizi ve ihalemizi yapacağız, ödemelerini Spor Toto yapacak. Bizden 1 kuruş para çıkmayacak. En az 5 bin kişi kapasiteli ve şuan ki stadyumun standartlarında bir yer olacak.”