Geçtiğimiz günlerde Düzce Belediyesi tarafından yapılan kuraklık ve aşırı sıcaklara bağlı olarak içmesuyu isale hattına yetersiz su geldiği ve su israfından kaçınılması gerektiğini yönündeki uyarı, gözleri suyun kaynağına çevirdi. Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, beldeden geçen ve Düzce'nin içmesuyu ihtiyacının karşılandığı Uğur Suyu'ndaki son durum hakkında bilgi verdi. 

“UĞUR SUYU MEVSİMİNE GÖRE UYGUN AKIYOR”
Şuan için bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Başkan Kılıç, suyun mevsimine göre uygun ve normal şartlarda aktığını vurguladı. Kılıç, şunları kaydetti: “Düzce'de böyle bir su sıkıntısının olacağını ben ihtimal vermiyorum ama Düzce Belediyesi büyük bir ihtimalle tedbir amaçlı böyle bir sıkıntı olabileceğini ilan etmiştir ama benim kendi beldem için su sıkıntım yok. Çünkü suyumuz çok fazla yani yeterince var.”

HORTUM AVINA ÇIKTI
Bilinçsiz su kullanımının su debisini aşağıya çektiğinin altını çizen Kılıç, şunları söyledi: “Son 1 hafta-10 gündür beldemizde akşam saat 17.00'dan saat 22.00'a kadar suyun debisi düşüyor. Bu da vatandaşımızın bilinçsiz su kullanmasından kaynaklanıyor. Bağ-bahçesini suladığı için sorun yaşıyoruz. Düzce Belediyesi de aynı sorunu yaşıyor. Ben kendi beldemde son üç gündür ava çıktım. Hortum avına çıktım. Kim bağ-bahçe suluyor onu tespit ediyorum. Her tespitlerimi raporluyorum, fotoğraflıyorum. İdari para cezalara varasıya kadar bunlara devam edeceğiz. Tedbir amaçlı çalışıyoruz. Su sıkıntısı olacağını ön görmüyoruz.”

Haber; C. ÜSTÜNER