Düzce Belediyesi dün, bir ilke daha sahne oldu. AK Parti İl Başkanlığı Kongresi için Düzce'ye gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez Düzce Belediyesi'ni de ziyaret etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Belediye'yi ziyareti sırasında Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ile Metin Kaşıkoğlu, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları ve Belediye Meclisi üyeleri de Başbakan'ın Belediye'de yaptığı görüşmelere katıldılar.

“Hedefimiz çok nettir.”

Başbakan Erdoğan, Belediye ziyareti sırasında ilk olarak Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın yanına gitti ve Bayram, Başbakan'a brifing sundu. Başbakan için özel bir brifing dosyası hazırlayan Başkan Bayram, Erdoğan'a kısaca Belediye'nin faaliyetlerinden bahsettikten sonra, ilerleyen zamanlarda yapacakları projelerden bahsetti. Bayram, sunumunun son bölümlerinde de Katı Atık Projesi'ne ilişkin Başbakan'dan talepte bulundu. Başbakan için Düzce'nin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Erdoğan ayrıca, “Bu konuda gerekli incelemeleri yaptıracağım. Bu tür projelerin il düzeyinde çözümlenmesi gerekiyor. Buna ilişkin kredilendirmelerde sağlandı. Düzce'nin sorunu ile de yakından ilgileneceğim.” ifadelerini kullandı.

Bayram konuşması boyunca genel olarak şu ifadelere yer verdi:

“Hazırladığımız tüm projeleri, kalıcı, sürdürülebilir, halkın refahı, huzuru ve mutluluğu üzerine oluşturuyoruz. Hedefimiz çok nettir. Düzce'nin gelişmesi, kalkınması adına, Düzce'de yaşayan 7'sinden 70'ine kadar herkesin refahı, mutluluğu ve huzuru için çalışmaktır.”

“Farklı gelir kaynakları üretilmelidir.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Bayram'la görüşmesinin ardından Belediye Meclis Salonu'nda meclis üyeleriyle biraraya geldi. Erdoğan, buradaki konuşmasında da şu ifadelere yer verdi:

“Artık Türkiye'de şehirlerin planlı ve yerel mimari özelliklerle gelişmesine önem veriyoruz. Birçok ilimizde bu konuda ileri atılımlar var. Plansız yapılaşma ve gelişme olmasın istiyoruz. Sizler de buna izin vermeyin. Bu yetki sizlerin elinde. Düzce, özellikle depremden sonra yapılaşmada daha özenli davranıyor. Konut yaptıran da yapan da buna büyük katkı veriyor. Belediyeler artık katkı paylarıyla yetinmemelidir. Farklı gelir kaynakları üretilmelidir. Hükümet olarak Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere 4 ay belediyelere hak ettikleri paylar kesintisiz olarak gönderilecektir. Böylelikle bölgeye hizmet imkanı daha da artacaktır. Bunu iyi değerlendirin.”