Her hafta gündemin değiştiği ‘Hayatın İçinden’ programına konuk olan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, geride bıraktığı hizmet süresini değerlendirdi.  Başkan Yavuz, tamamladıkları yatırımlar arasında en ön plana çıkanlardan biri olan terminal projesinin bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verdiğini ifade ederken yeni yapılacak belediye hizmet binasıyla birlikte Çilimli'ye yeni bir meydan kazandırmak istediklerini belirtti. Yavuz, belediye hizmet binasıyla birlikte bir nikah salonu ve toplantı salonunun da ilçeye kazandırılacağını müjdeledi. Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Çilimli'nin altyapı sorununu çözecek olan atık su kanalizasyon projesinin ihalesinin de tamamlandığını belirtti.

Çilimli'ye dair gelecek hedeflerinden bahseden Yavuz, istihdam alanları, konut ve sosyal donatılarıyla kontrollü büyüyen bir ilçe hayal ettiğini söyledi.

"OSB'de Seçici Olacağız "
Çilimli'ye kazandırılacak Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili hukuki sürecin tamamlandığını aktaran Başkan Yavuz, gelecek açısından sürdürülebilirliği olan firmalarla anlaşma sağlayacaklarını da kaydederken "bu konuda seçici olacağız" dedi. Yavuz ayrıca, Düzce'de sanayi sektörünün sıkıntısı olan ara elemen sorununun da Çilimli OSB bünyesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü'nün katkılarıyla kurulacak olan okul sayesinde çözüleceğini vurguladı.

Çilimli'de bulunan cezaevinin bölge ekonomisine katkılarını da aktaran Yavuz, ilçedeki konaklama ihtiyacından yola çıkarak Düzce'deki 5 yıldızlı otel ihtiyacına dikkat çekti.

"Çilimli'de Termal Turizmi Oluşturmak İstiyoruz"
Yavuz, ilçenin turizm ayağını da güçlendirmek adına gerçekleştirdikleri çalışmaları ilk kez Hayatın İçinden programında paylaştı.
"Şu anda Çilimli'de bulunduğunu düşündüğümüz termal su için yaklaşık 1 yıldır etüt çalışmalarını tamamladık. Sondaj raporlarını bekliyoruz. Sondaj raporlarında da sonucu gördüğümüzde kaplıca olarak değerlendirebileceğimiz kaynaklarla Çilimli'de bir termal turizm oluşturmak istiyoruz."

"Dekovil Yolu İçin Gereken Desteği Veririz"
Düzce'de özellikle ormancılıkta kullanılan ve Samandere Şelalesi'nden Orman İşletme'ye kadar uzanan raylı sistemin turistik amaçlı kullanılmasını öneren "Dekovil Yolu Projesi" için ise şöyle konuştu:

“Sayın Önder Tonyalı’ya öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Bu önemli bir tarih. Bu aslında Düzce’de insanların o yıllarda bu sektörden nasıl geçindiğini gösteriyor. Bu projenin yeniden hayat bulması için atılan adımları görünce bende heyecanlandım. 20-25 yıl öncesine kadar Düzce’de parkecilik sektörü ön plandaydı. Biz nedense bu alanda söz sahibi olamadık. Dekovil Yolu turizm açısından da bu ilde yaşayan gençlerimize ve bu tarihi bilmeyen hemşehrilerimize anlatmak açısından tarihi ve isabetli bir adım olur. Bir Düzceli olarak şunu ifade etmek istiyorum; üzerime düşecek her ne olursa olsun karınca kararınca elimden geleni yapmaya hazırım. Şuan tarihimiz açısından turizmde değerlendirebileceğimiz elle tutulur en derin tarihimiz Konuralp’te yer alıyor. Tarih turizmleri mevsim seçmiyor. Her dönem dikkat çekiyor.”

"Çilimli'yi Düzce'ye Bir Adım Daha Yaklaştıracak"
Başkan Yavuz Kuzey Çevre Yolu Projesinin Çilimli güzergahına ilişkin ise şöyle konuştu:
"Kuzey Çevre Yolu Projesi Çilimli için gerçekten çok önemli. Sayın Ulaştırma Bakanımızın da ifade ettiği üzere 2018 yılı yatırımlarına da alındı. Biliyorsunuz Düzce trafiği artık sıkışmaya başladı. Bu proje aslında Çilimli'deki büyümenin de önünü açacak. Biz yakından takip ediyoruz. Bu proje Çilimli'yi Düzce'ye bir adım daha yaklaştıracak. 5 dakikada Çilimli'ye Düzce'den gelebileceksiniz."

Başkan Yavuz, Çilimli'ye kazandırılacak Entegre Hastanesi için ise Çilimli Belediyesi'ne ait şantiye alanının bir kısmını hastane için Sağlık Bakanlığı'na verdiklerini kaydetti ve önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanının Düzce'ye gelmesiyle hastanenin başlama tarihinin netleşmesini beklediklerini söyledi.


Haber:G.TEMEL