Dünyanın en büyük 5 fuarından biri olan ve TÜYAP Beylikdüzü Alanı’nda düzenlenen Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’na bu yıl Düzce’nin tanıtımı için üç ayrı stant açıldı. Akçakoca’yı tanıtmak için bu yıl Düzce Valiliği’nden ayrı stant açmayı tercih eden Akçakoca Belediyesi adına Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici Öncü Haber mikrofonuna açıklamalarda bulundu.

“Tanıtım ataklarımız olacak”
Fuar boyunca ses getirecek sürprizlerin olacağını ifade eden Yemenici, turizm editörleri ve yazarlarına da kokteyl vererek Akçakoca’yı tanıtmalarını isteyeceklerini belirtti.

Yemenici, “Sürprizlerimiz olacak. Canlı Akçakoca Bey ve Konuralp Gazi heykellerimiz olacak. Onlarla selfie çektirip instagrama yayın yapabileceksiniz. İkramlarımız olacak, Akçakoca’nın yöresel melengüççeği tatlısı, fındığı ve helvası gibi. Akçakoca burada 4 gün boyunca ses getirici işler yapacak. Tarihi Yukarı Mahalle Pazarı’mız var oradaki esnaf bayanlarımız gelecek çok güzel sürprizleri olacak. Yaza doğru Ankara’da tanıtım ataklarımız ulusal medyada da olacak. Cumartesi günü standımızda Türkiye’nin en önde gelen turizm editörlerine ve yazarlarına kokteyl vereceğiz. Onlardan Akçakoca ve Düzce’yi anlatmalarını, yazmalarını isteyeceğiz” dedi.

“Akçakoca’nın adı ayrı katılmaya yetecek güçte”
Bu yıl Düzce Valiliği’nden ayrı stant açmalarında bir art niyet olmadığını dile getiren Yemenici şöyle konuştu: “Bu yıl valilikten ayrılmamızın sebebi, valilikte yeterince yer alamamamız. İster istemez alamıyorsunuz. Biliyorsunuz Düzce Belediyesi de ayrı katıldı bu sene. Biz de ayrı katılmayı öngördük çünkü Akçakoca’nın ismi ayrı katılmaya yetecek güçte diye düşünüyorum. Bu sene ilk defa ayrı katılmamızdan ötürü mutlaka eksiklerimiz vardır ama seneye daha güçlü bir şekilde katılacağız. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi hepsi bizim standımız.”

“Burada ses getireceğiz”
Yemenici son olarak stantta yapacakları sürprizler hakkında açıklamalarda bulundu.

Yemenici, “Özellikle bizim dönemimizde öne çıkmaya başlayan ve Akçakoca tarihinde çok önemli yeri olan 140’ın üzerinde tescilli binamızın olduğu Yukarı Mahalle’miz var sit alanı içerisinde. 1950’li yıllarda ticaret oradaymış ve Pazar orada kuruluyormuş. Melengüççeği bizim yöresel tatlımız, dünya rekoru kırdık, Guiness Rekorlar Kitabı’na girdik. O yörede hizmet veren kadınlarımız yöresel giysileriyle buradaki tüm stantların aralarında hazırladıkları özel besteleri söyleyecekler, özel hediyeler dağıtacaklar. Bizim bir hediyemiz olacak ama onu söylemeyeceğim. Canlı heykellerimiz de olacak. Burada ses getireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.