Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in 9 akrabasının belediyede üst düzey görevlerde çalıştığı iddiası Türkiye gündemine oturdu. Kanal D ve CNN Türk kanalları ile bazı gazeteler, söz konusu iddiaya bülten ve sütunlarında geniş yer verdi. Bir anda ülke gündemine taşınan iddialar üzerine Başkan Keleş, yazılı bir basın açıklaması yaparak konuya açıklık getirdi.

3 isim için “Akrabalık bağımız bulunmamaktadır” dedi
Başkan Mehmet Keleş’in açıklaması şu şekilde: “Belediyemizde görev yapan Başkan Yardımcısı Ali Güney, Başkan Yardımcısı Mesude Özcan, Özel Kalem Müdürü Emre Kahraman ile ne şahsımın ne de eşimin herhangi bir akrabalık bağı bulunmamaktadır. Özel kalem müdürü olarak gösterilen İlkay Karabulut Keleş müdür değil özel kalem çalışanıdır. Basın halkla ilişkiler okulu mezunu olarak mesleğiyle ilgili bölümde görev yapmaktadır.

“Kenan Güreşçioğlu ve Ferit Girgin üç dönemden beri belediyede görev yapıyor”
Kenan Güreşçioğlu ve Ferit Girgin üç dönemden beri belediyede görev yapan asaleten değil vekaleten müdürlük görevini yerine getiren kişilerdir. Şemsettin Yenersoy 2004-2009 yılları arasında da Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü iken Düzce Belediyesi'nde çalışmaya ikna ettiğimiz başarılı çalışmalarını her kesimin takdir ettiği çalışanımızdır.

“Zeynan Keleş Karabacak, yeni müdür atanana kadar görev yapıyor”
Zeynan Keleş Karabacak, belediyemizde Jeoloji Mühendisi olarak görev yapmakta, su işleri müdürlüğü boş olduğu için yeni müdür atanana kadar mesleği gereği tedviren görev yapmaktadır.

“Son dönemde atanmış gibi gösterilmeye çalışıldılar”
Belediyede yıllardan beri yönetici olarak çalışan kişiler sanki son dönemde atanmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır.

“Emre Kahraman istisnai kadroya Bakan tarafından atanmıştır”
Bahse konu kişilerin hiçbiri bu dönemde işe alınmamıştır, hepsi daha önceki dönemlerden beri bu kurumda görev yapmaktalar. Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atanan Emre Kahraman istisnai kadroya İçişleri Bakanı tarafından atanmıştır."