Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, merkez mahalle muhtarları ile Kalıcı Konutlar Bölgesindeki Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde bir araya gelerek proje çalışmaları ve mahallelerde yapılan hizmetleri değerlendirdi. Periyodik olarak gerçekleştirilen istişare toplantısında Belediye Başkan Yardımcıları ile Belediye Birim Müdürleri de hazır bulundu. Toplantıya katılan her muhtar, mahallesine ilişkin sorun ve talepleri dile getirdi.



Başkan Mehmet Keleş muhtarların talep ve önerilerini tek tek değerlendirdi ve çözümü için programa alınacağını belirtti. Toplantıda muhtarlara seslenen Başkan Keleş, iyi niyetle iş yapmaya gayret gösterdiklerini vurgulayarak boşa geçirecek bir saniye zamanlarının olmadığını ve 2018 yılını çok iyi planlamaların gerektiğini ifade etti.

Keleş, hizmet açısından olmasa da hizmet sunma açısından Bolu’nun seviyesine ulaşmalarını gerektiğinin altını çizdi.

Bu yıl Bolu merkezde bile 10 gün boyunca asfalt döktük
Asfalt yapımına yönelik ciddi çalışmalarının olduğunu söyleyen Keleş, 250 bin ton yol asfalt yapmayı planladıklarını dile getirerek 180 bin ton seviyesine ulaştıklarını kaydetti. Düzce Belediyesi olarak asfalt yapma kabiliyetlerini üst seviyeye çıkardıklarını belirten Keleş, “Modern bir asfalt şantiyesi kurduk. Sadece Düzce sınırları içerisinde çalışmıyoruz. Civardaki köylere de ciddi yardım götürüyoruz. İlçe ve beldelere de asfalt yapıyoruz. Bu yıl Bolu merkezde bile 10 gün boyunca asfalt döktük. Dışarıdaki alanların gelişmesi için de belediye olarak gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

Düzce’nin bütün şehir ve büyükşehir olması için çalışmaların sürdüğünü aktaran Keleş, büyükşehir varmışçasına bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.



Bu yaz bitmeden Melensu Park Projesini bitirmek istiyoruz
Düzce Belediyesinin devam eden projelerine değinen Keleş, “Bu yaz bitmeden Melensu Park Projesini bitirmek istiyoruz. Asar Deresi’yle ilgili proje yaptık. İhalesini yapacağız. Asar Deresi’ne bu yıl 30-35 milyon TL para harcayacağız.” dedi.

‘Bu konu başımıza bela olacak’ dedim
‘Rahatsız edici bir durum’ dediği Amerikan Beyaz Kelebeği hakkında açıklamalarda bulunan Keleş, “2 ay önce yapılan İl Koordinasyon Toplantısı’nda kimse duymamışken uyarmıştım. Amerikan Beyaz Kelebeği tehdidiyle ilgili bir şeyler yapılması gerektiğini söyledim. Veteriner İşleri Müdürüme ‘konuyla ilgili çalışma yapalım. Bu konu başımıza bela olacak.’ dedim. Biz kelebeğin tırtılı kafamıza düşünce işin vahametini anladık.” şeklinde konuştu.

Kimsenin endişesi olmasın
Amerikan Beyaz Kelebeğine karşı tedbirleri aldıklarını dile getiren Keleş, “Kimsenin endişesi olmasın. 10-15 gün içerisinde tırtıllar kaybolacak. Bu sene bununla ilgili mücadelede ne yazık ki çok ciddi bir mesafe kat edilemedi.” ifadelerini kullandı.
Toplantı muhtarların sorun ve taleplerini Başkan Keleş’e iletmeleri ile sona erdi.

Haber:Y.SEVER