Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’de yaşadıkları halde ikametgahları burada olmayan vatandaşlara ve özellikle öğrencilere seslenmek için bugün kameraların karşısına geçti. Düzce Belediyesi Toplantı Salonu’nda bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Keleş, nüfus kayıt sisteminde ikameti burada olmayan ancak Düzce’de yaşayan vatandaşların ikametgahlarını Düzce’ye aldırması için bir dizi kampanya başlattıklarını açıkladı.

İkametgahını aldırana alışveriş çeki

İller Bankası’ndan gelecek katkı payını da arttırması hedeflenen kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Keleş, şöyle konuştu: “Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında Düzce’de ikamet etmekte olan, ikametgah adresleri başka yerde olan vatandaşlar ile Düzce'de öğrenim gören öğrenciler için, ikametgah adreslerini 31 Aralık 2016 günü mesai bitimine kadar Düzce Belediyesi sınırları içine taşıyan öğrenciler ve vatandaşlardan isteyenlere dört ay için uygulanmak üzere; ayda 30 binişlik otobüs kartı dolumu, ayda 30 TL tutarında para yerine geçebilen alışveriş çeki, ayda 30TL’lik şebeke suyu, 2 aylık dönemler halinde toplam 4 kez eğitim yardımı yapılacak.”

Bu yardımlardan yalnızca birinin tercih edilebileceğini kaydeden Keleş, bu projeye katılanlar öğrenciler için 1 yıl boyunca 1 buçuk TL olan otobüs biletlerinin 1 TL olacağını, vatandaşlar için ise 2 TL olan otobüs biletlerinin 1.40 TL olacağını belirtti.

Konuralp Çeşmesi’nin maliyeti 1.1 milyon TL

15 Temmuz Parkı’nın içine yapılan Konuralp Çeşmesi hakkında da bilgilendirilmelerde bulunan Keleş, maliyetinin 1.1 milyon olduğunu söyledi. Keleş, “Konuralp Çeşmesi’nin montaj çalışması bitmek üzere, havuzu, arkasındaki görüntüye uygun bir şekilde taçlandırıyoruz. Bir de 1 arslan, 2 tane de at heykeli var. Onlar da bitirilmek üzere montajı yapılacak. Açılışını da kışın değil de bahar geldiğinde yapmak istiyoruz. Roma Çeşmesi mi Konuralp Çeşmesi mi tartışması oldu. Roma Çeşmesi bu. Konuralp Çeşmesi gibi kesme taştan yapılmıştır. Benzerliği buradan geliyor. Roma’daki Çeşme’nin arka fon görüntüsüne benziyor. Traverten taşından yaptırıyoruz. Havuzun toplam maliyeti 700 bin TL olacak heykellerle birlikte 1.1 milyon TL olacak. Bu meydana uygun olarak oradaki okulu da dış cephesiyle yeniliyoruz. Onunla ilgili projeler hazırlandı. Kesme taştan olmasa da başka bir malzemeden çeşmenin görüntüsünü sağlayacak bir görüntüyü de o okula yapıyoruz. Bir de parkın adına uygun 15 Temmuz Şehitleri Anıtı yapılıyor bir tablo şeklinde.” diye konuştu.

Yoksa piyasaya gireriz; ‘Halk Ekmek’ açarız”

Başkan Mehmet Keleş, ekmeğe gelen zamların ardından fırıncıların ve marketlerin farklı fiyatlar ve gramajlardan yaptığı ekmek satışları konusuna da değindi. Bu tür satış yapanlara aba altından sopa gösterdiklerini ifade eden Keleş, Düzce’ye bir halk ekmek fabrikasının kurulmasının sinyallerini verdi. Keleş, “Biz konuya müdahiliz. Fiyatları odayla birlikte biz belirliyoruz. Piyasada ekmeği gramaj olarak fiyatlarını belirliyoruz. Bazı eksik gramajlar yakaladık son aylarda birçok kez de cezalandırdık. Piyasayı değiştirecek bir şeye ihtiyaç var. Belki başka vilayetlerde olduğu gibi Düzce Belediyesi olarak biraz da dar gelirli aileleri düşünerek halk ekmek fabrikası kurup biraz da uygun fiyatla bir ekmek çıkarma işi yapılabilir. Aslında böyle bir projemiz de var ama Düzce küçük bir vilayet çok da fırın var. 200’e yakın fırın var zaten birbirleri ile yaka paça hepsi. Bir de biz bu arenaya girip düşük fiyattan ekmek ortaya sürersek piyasanın yüzde 50’si belki piyasadan çıkar geri kalanı hiç kar etmeden ekmek satmak zorunda kalır. Zaman zaman esnafa ‘haddinizi bilin, işinizi düzgün yapın, gramajınızı düzgün ayarlayın, yoksa biz bu piyasaya gireriz’ diyerek aba altından da sopa gösteriyoruz.” dedi.