Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik mikrofonlarımıza yaptığı özel açıklamada Gölyaka’daki yapılan çalışmalarla ilgili itiraf gibi açıklamalar yaptı. Yol, Aksu Deresi ve TOKİ konutları ile ilgili konuşan Başkan Çelik, özellikle yol konusunda uzun uğraşlar verdiklerini ifade etti. Gölyaka Bağlantı yolunun temelinin 2003 yılında atıldığını fakat yol için 3 ihale yapıldığını belirten Başkan Çelik, “İhaleyi ilk alan firmanın iflas etmesi bizi 3 yıl uğraştırdı.” dedi.

YOLUN İHALESİNİ ALAN FİRMA İFLAS ETTİ

Çelik, “Bilindiği gibi Gölyaka Düzce bağlantı yolunun 2003 yılında temeli atılmıştı. Bu güne kadar 3 tane ihale yapmak zorunda kaldık. Bu ihalenin 3 tane olmasının nedeni birinci ihaleyi alan firma iflas etti. İki senemiz bu firmanın tasfiye süresi ile geçti. Köprüleri başka bir firma yapıyordu o yüzden orası hemen bitti. İkinci ihaleyi de 2007 yılında acil eylem ödeneğinden tekrar bir para aktarıldı ve tekrar valilik tarafından ihale edildi. En büyük çalışmayı bu dönemde yaptık. Ama Valilik kanalı ile ihale edildiği için ayrılan bütçe yetmedi. Yetmeyişinin nedeni ise yolda birkaç yerde ilave değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Ardında 3. Bir ihale oldu. Bu ihalenin ardından yine bazı değişikliklere ihtiyaç duyuldu. Aslında geçen yıl açılacaktı aslında bu yol müteahhittin bize verdiği tarihlere dayanarak söyledik ama olmadı. Yolda asfaltlanmayan 300p metrelik bir kısım kaldı. Müteahhittin bize verdiği temine göre yolun bize teslimi ve açılışı 10 Kasım olacak.” Dedi.

TOKİ TESLİMİ KURBAN BAYRAMINDA

Gölyaka’da yapımı son aşamaya gelen TOKİ konutları ile ilgili de konuşan Başkan Çelik, konutların tesliminin Kurban bayramı öncesi yapılacağını ifade etti.

Çelik, “Birinci etap bir yer yer. İlgili firma çalışmalarını tamamladı ve geçici kabul yapıldı. Fakat görülen eksiklerin tamamlanması için bir süre verildi. Kurban bayramı öncesi binaların teslimi yapılacak. Bunun dışında bir konut projemiz daha var onun zemin etüdünü yapıyoruz. Bu ayın 15 inde zemin etüdümüzü bitireceğiz ve 300 konutluk bir projemiz daha var. onunda bu yıl sonuna kadar ihalesi yapılacak.” İfadelerini kullandı.

AKSU VE KÖPRÜ İHALELERİ İPTAL EDİLDİ

Aksu deresi ve Gölyaka’daki köprülerin son durumları hakkında da bilgiler veren Gölyaka Belediye Başkanı Çelik, yapılan projelerin firmaların itirazı sonucu iptal edildiğini ve yeniden halenin yapıldığını belirtti.

Başkan Çelik, “Aksu deresi tam manası ile güzel bir görünüme sahip değil. Biz bu alanın tamamının düzenlenmesini ve Taşlık ile Bakacak köyü bağlantısının bir köprüye ihtiyaç olduğunu DSİ’ye söylemiştik. Bu Aksu düzenlemesi ve köprü ihaleleri yapılmıştı aslında. Ama ihaleye giren firmaların kamu ihale kurumuna şikayeti üzerine bu ihale iptal edilmişti. 8 Eylül’de tekrar ikinci ihaleyi yaptırdık. Bir ay içerisinde firmanın belirlenmesi gerekiyor.   Yapacağımız proje İSKİ’ye bir engel değil aksine İSKİ’nin de lehine.” Şeklinde konuştu.

SANAYİ ALANINDA İMKANLARIMIZ DAR

Son olarak Gölyaka’nın en büyük sıkıntısının sanayi imkanlarının dar olduğunu belirten Başkan Çelik, Gölyaka’nın İSKİ havzası olmasının bunda en büyük neden olduğunu söyledi.

Çelik, “Sanayi alanları konusunda Gölyaka olarak imkanlarımız dar. Bu da bizim coğrafi konumumuzdan kaynaklanıyor. İSKİ havzası olmak da bunda etkili. Bizim bir tarafımız aksu bir tarafımız Melen. Bizim düz arazi yapımızdan dolayı alanlarımız sanayiye uygun değil. Sanayi yatırımı yapılacak alanımız yok. Bu şimdi bir dezavantaj gibi gözüküyor ama ben bunun ilerde avantaja döneceğine inanıyorum.” Dedi.

Haber; R. BAL