Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Öncü TV’de Gazeteci Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Günlük’ programına katıldı. Anayasa değişikliği, Düzce’nin durumu ve belediyenin çalışmaları ile izleyecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Keleş birbirinden önemli açıklamalar yaptı.



Anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin düşüncelerini ifade ederek açıklamalarına başlayan Keleş, sistem değişikliğindeki en büyük hedefin mevcut yönetim anlayışındaki çift başlılığı ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Sistem siyasetin icraatta ayrılmasını sağlayacak
Sistem değişikliğinin yerel yönetimde de etkili olacağını dile getiren Başkan Keleş, mevcut yönetimde işlere siyasetin karıştırıldığını aktararak sistem değişikliği ile icraatla siyasetin birbirinden ayrılacağının altını çizdi. Genel yönetim anlayışındaki benzer çift başlılığın yereldede var olduğunu kaydeden Keleş, sistemin tıkandığını vurguladı.

AK Parti’nin çalışmaya ihtiyacı yok
Referanduma ilişkin öngörüsünü izleyicilerle paylaşan Keleş, AK Parti’nin 2002’den bugüne kadar yaptıklarını işaret ederek “AK Parti’nin çalışmaya ihtiyacı yok. Toplumun yüzde 60’ı ‘evet’ diyecek diye tahmin ediyorum. Düzce ise seçimlerde her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde olmuştur.

Düzce’de yüzde 80’inin üzerinde oy bekliyorum
Geçmiş seçimlere baktığımızda Düzce’de AK Parti, MHP ve CHP sıralaması vardır. MHP Düzce’de fire vermezse ortaya astronomik bir sonuç çıkar. Düzce’de yüzde 80’inin üzerinde oy bekliyorum. Düzce olarak Türkiye 1.’si olmak istiyoruz. Referanduma Düzce’deki vatandaşlar inanıyor. Hep sokaktayız. ‘Hayır’ diyene rastlamadım.” Dedi.

Düzce ve belediyenin çalışmalarına dair açıklamalar yaparak izleyicilere görüşlerini aktaran Keleş, konuşulan, tartışılan ve akıllarda soru işaretlerine neden olan konularla ilgili açıklayıcı bilgiler verdi.

Mecliste bir MHP var, bir de Ercan Katırcıoğlu
MHP’nin de bulunduğu Düzce Belediye Meclisinin durumuna değinen Keleş, meclis toplantılarında sık sık karşı karşıya geldiği MHP Grupbaşkanı Ercan Katırcıoğlu hakkında dikkat çeken sözler sarf etti. Keleş, “Görevimizde geride kalan sürede mecliste ayyuka çıkan kavgamız olmadı. Yıkıcı olmadılar ama mecliste bir MHP var, bir de Ercan Katırcıoğlu.  Ölçüyü ayarlayamıyor. Tribüne oynar havada davranıyor. Hal böyle olunca meclis toplantısını takip eden basın mensupların kameraları ona odaklanıyor. Olay şirazesinden çıktı. Olmayan bir şeyi bir şey varmış gibi alevlendirme konusunda pek mahir.incir çekirdeğini doldurmayan konularla gerçek dışı şeylerle muhatap oluyorum. MHP ile genel siyasette olduğu gibi yerelde de aynı tutumun sağlanacağını düşünüyorum. Genel Başkan Sayın Bahçeli ‘evet’ diyorsa sende evet diyeceksin. Genel başkanın ne diyorsa onu yapacaksın.” Şeklinde konuştu.

Yer değiştirirsek şimdi omuzlardaydım
Başkan Keleş, başkanlığının ilk dönemi ile ikinci dönemini değerlendirerek şöyle konuştu:

“İlk dönemimde daha gözükara ve atılgandım. Şimdi daha temkinliyim. Şuan ilk dönemime göre daha az hata yapıyorum. Birinci dönemi ile ikinci dönemi icraat anlamında yer değiştirsem şuan omuzlardaydım. Birinci dönemde 1 ise şuan 10’a çıkarttık. O gün alkış alıyorduk şimdi eleştiriyorlar. Beklenti çok yüksek.”

Uzlaşmaz bir tavır içerisindeysem bende suçluyum
Bir dönem ara verdikten sonra başkanlığa dönüş dönemini ve arada geçen süreci yorumlayan Keleş, “Hızımız kesilmemeliydi. İlk dönemimde Bolu bizi takip ederdi. Çok öndeydik. Şimdi Bolu bizi sağladıkları kenetlenme ve aynı isimle devam ederek sağladıkları istikrar ile fersah fersah geçti. Ara dönem moral bozdu. Aday gösterilmemiz kırgınlık oluşturdu.” Diye ifade etti.

‘Hizmetleri kimse konuşmuyor’ diyerek sitem dolu sözler sarf eden Keleş, “Bir araya gelip tek ses çıkarmalıyız.Karşı gelmekle olmaz. Bizde olmayan başka vilayetlerde var. Uzlaşmaz bir tavır içerisindeysem bende suçluyum. Beni eleştiren muhalafet parti temsilcilerine cevap vermek benim işim değil. Siyasilere siyasiler cevap vermelidir. Çalışırken birbirimiz desteklemeliyiz. Birbirimize destek olarak Düzcelilik Formatını geliştirmeliyiz. Şahsı itiş kakışı bir kenara bırakalım. Bazı şeyleri bazı şeylere kurban etmeyelim.” İfadelerini kullandı.

Düzce’de asfaltlanmayan yer kalmayacak

Çok eleştirildiği alt yapı sorunlarına dair düşüncelerini dile getiren Başkan Keleş, “Altyapı nankördür. Kilometrelerce boru döşedik. Çamuru mısır ekmek için yapmadım. Alt yapıdaki eksiklilkleri büyük oranda giderdik. Günde 260 ton asfalt üreten şantiyemizle hava koşullarının elverişle hale gelmesiyle birlikte 250 bin ton asfalt dökeceğiz. Düzce’de asfaltlanmayan yer kalmayacak.” İfadelerine yer verdi.

İstanbul Caddesi trafiğe kapanacak
Düzce trafiğiyle ilgili 3 sistemi hayata geçirdikleri zaman İstanbul Caddesi’ni trafiğe kapatacaklarını söyleyen Keleş, tepki çeken Elektronik Deneteleme Sisteminin belediye ile ilgisi olmadığını bir kez daha yineledi.
Son olarak belediyenin turizm ve sosyal alandaki faaliyet ve projeleri için açıklamalar yapan Keleş, Efteni, Kurugöl ve Konuralp’te tek başına mücadele vererek Düzce’yi cazibe merkezi haline getirmek için çalıştığını kaydetti.