Düzce Avrupa Birliği Eğitimi Tanıtım Toplantısı protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. Tanıtım programına Kaymakamlar, ilçe Belediye başkanları, çeşitli kamu kurum müdürleri katıldı.Vali Ali İhsan Su, eğitim programını düzenleyen Belediye Başkanını tebrik ederken proje yapmanın önemine vurgu yaptı. Su, “ ab projeleri önemli. Milyonlar duruyor ama biz yeterli proje yatamadığımız için kullanamıyoruz. İnşallah her grup bu eğitimden sonra birkaç proje üretir. İlimiz dinamik bir il.”dedi.

 

3 gün sürecek olan toplantının açılış konuşmasında Belediye Başkanı Mehmet Keleş 2004–2009 yılları arasında Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilen Avrupa Birliği Proje Ofisi’ni yeniden aktif hale getirdiklerini hatırlatarak AB Proje Ofisi'nin faaliyetlerini paylaştı.

 

 

Keleş, “Dezavantajlı Grupların Sosyal Hayata Entegrasyonu Programı kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 5 ayrı projeyle başvuruda bulunduk. Hazırlanan her bir projeye Düzce İlçe Belediyelerini de ortak veya iştirakçi olarak dahil ettik. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Engelli bireylere yönelik EDES (Engelliler Destek Programı) Programı Kapsamında tahmini bütçesi 133.270 Euro olan “Geleceğe Dört Nala Projesi” ile Düzce Belediyesi olarak harekete geçtik. Bahsettiğimiz bu projeler, başvuru süreçlerinin olumlu geçmesi halinde il bazında gerçekleştirilecek ve yürütülecek projelerdir.”dedi.

 

Başkan Keleş önem verdiği projeleri ve yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Yine Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’yla doğrudan faaliyet, mali destek ve teknik destek programları için çeşitli proje taslakları oluşturuyoruz. Doğu Marmara Kalkınma Ajansının önemli hibe programlarından biri olan Güdümlü Proje Desteği için yaklaşık 3 aydır ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Beni son derece heyecanlandıran proje kapsamında tarihi bir öneme sahip olan Konuralp’in kültür turizmi potansiyelini ortaya çıkartmayı hedefliyoruz. Konuralp’i ve Düzce’yi turizm açısından bölgesinin parlayan bir destinasyon alanı haline getireceğimizin sözünü vermiştik. Yürüttüğümüz bu projenin destek alması halinde verdiğimiz sözü kısa zaman içerisinde yerine getirmiş olacağız”

 

3 gün boyunca AB Uzmanı Mihalis Triandafilidis tarafından proje ekipleri için gerçekleştirilecek olan AB Projeleri Eğitimi tanıtım toplantısında, Yerel Kalkınma Uzmanı önemli açıklamalarda bulundu.
Michalis Triandayflidis, “Düzce Avrupa için örnek teşkil edecek bir il. Turizm merkezi olacaktır.” Diye konuştu.Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut’un konuşmasının ardından sunumlara geçildi.


HABER:Y.SEVER