Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, belediyeye ait kredi borçlarının faizinin düşürülmesi için harekete geçti. Ankara'da temaslarda bulunan Bayram, faizlerdeki düşüş ile birlikte bankalara olan 17 milyon TL'lik borcun 4.5 milyon TL'sinin düşürülmesi için girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Geçmiş dönemlerde 17 milyon TL'lik banka kredisi alındığını belirten Bayram,
“ Faizlerin düşmesi nedeniyle bu borcun faizinin de düşürülmesi sağlanması için görüşmeler yaptık. Görüşmelerimizi tam bitiremedik. Ama 4.5 milyon TL kadar bir kar amaçlıyoruz. Girişimlerimiz sürecek.” şeklinde konuştu.

Başkan Bayram, görüşmelerden somut sonuçlar almak için tekrar Ankara’ya gideceğini ifade ederken “ Kredi konusu ile ilgili Düzce’ye döndük ve evraklarımızı hazırlamaya başladık. Evraklarımızın hazırlanması ile birlikte tekrar Ankara’ya döneceğiz ve orada tekrar bu konular için görüş birliği kuracağız. Bu konuyu en yakın bir zamanda açıklığa kavuşturup diğer konularımıza geçeceğiz.” dedi.

12 Kasım'daki Kızılay Batı Karadeniz Bölge Afet Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılması planlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programının yoğun olduğunu bizzat kendisinden öğrendiğini belirten Bayram: “ Başbakanımızla Salı günü görüşmelerde bulundum. Açılışı hatırlattım. Fakat yoğun programının olduğunu dile getirdi. Fakat gelemeyeceğini bildirmedi. Gelip gelememesi programına bağlı. Ancak bu programa katılmasa bile TOKİ evlerinin ve Gölyaka’da Otoban Kavşağı'nın bitmesi ile birlikte açılışlar için Düzce’ye gelmesini umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.