Düzce Belediye Başkaın Mehmet Keleş, 2004-2009 yılları arasında yaptığı Belediye Başkanlığı döneminde uyguladığı "koruma ve danışman ağıyla örme" yöntemine bir dönemlik aranın ardından tekrar dönerek "kendine ulaşılmaz" yaptı..

 

Makam Aracı'yla başlayıp "koruma" sayısının çokluğu ile devam eden ve "danışman" mantığıyla kendisini "ulaşılmaz" kılarak halktan uzaklaşan Başkan Keleş, partili partisiz çok sayıda vatandaşın "etten bir duvar  oluştuyor"  eleştirisine muhatap oluyor..

 

"Başkana dert ve taleplerimizi söylemek istiyoruz ancak ne telefonlara cevap veriyor ne de randevu veriyor" şeklinde serçenişte bulunan bazı izleyicilerimiz telefon ve mail ortamında sıraladıkları sorular arasında "Başkan kendisini ulaşılmaz kıldı " şeklindeki söylemler dikkat çekiyor.

 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ikinci dönemde başkan olduğu 9 Mart 2014 seçiminden sonra yaptığı açıklamalarda "tecrübe kazandığını" ve ara beş yılı da "araştırma yaparak  geçirdiğini" belirtmiş olmasına rağmen özellikle son aylarda soru ve sorunlara karşı "danışman engeliyle" karşılaşılması halktan büyük tepki çekiyor.

 

Zaman zaman katıldığı toplantılarda "Her türlü eleştiriye açık olduğunu" belirtme ihtiyacı hisseden Başkan Keleş'in "halkla bağı kesmeye çalışan" tavır ve eylemlerinin bundan sonra devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Vatandaş "etten bir engel" değil, "sıcak bir iletişim kurarak dert ve dileklerine çare olacak bir başkanın" yeniden filizlenmesini ve halkla iç-içe "dertleri dinleyen ve sorunlara çare olan"  halkın arasında bir başkan profilini  bekliyor.

Haber;E.TAYHAN