Düzce Belediyesi’nin iş yaptığı bir firmaya olan borcunu ödememesinden dolayı Darıcı mahallesindeki terminal alanına haciz gelmesi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı İsmail Bayram, “yeni bir şey değil.”dedi.

Şok Değil!

Bayram, “Borçlu olduğumuz firmaların zaman zaman yaptığı bir şey. Yeni bir şey değil yani. Şok falan da değil. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim uygulama projemiz devam ediyor. Uygulama projemizden sonra yapım aşamasına gireceğiz. İnşallah bu sene içinde terminalin yapım sürecini başlatacağız.”dedi.

Talep varsa düşünebiliriz

Ulusal bir kanalın dün Belediye meydanından yaptığı canlı yayında ‘Bolu’yu Düzce’ye bağlayacağız’ şeklinde Bolu basınında geniş yankı uyandıran açıklamalarına ilişkin Bayram, şunları söyledi:

“Bolu belediye başkanı sürekli bu konuda açıklamalarda buluyor. Kendisi ile cuma günü Ankara'da görüştüm. “Duyduğuma göre Düzce'ye bağlanmak istiyorsun bu talebin devam ediyorsa biz bunu değerlendirelim” dedim. Bana bir şey demedi. Bu nedenle dünkü programda uygun görürsek değerlendireceğiz.”dedim. Tabiki bu işin esprisi her şehir kendi çapında çalışma yapıyor. Şehirlerin birleşmesi biraraya gelmesi ve büyükşehir olması bizim kararlarımızla olacak şeyler değil. Önemli olan şehirlerin kendi ölçeğinde hizmetleri halkın refahı adına devam ettirmektir. Onun o açıklamasına bende böyle bir cevap verdim. Ama gerçekten böyle bir talep varsa düşünebiliriz.”

Önce Yılmaz başlattı

Bolu ile Düzce’nin birleşme konusunda ilk açıklamayı Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz yapmıştı. Yılmaz Bolu Detay gazetesine yaptığı açıklamada, “ Bolu,Hendek ve Düzce birleşsin büyükşehir olalım” derken, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, dün belediye meydanında Bloomberg kanalının canlı yayınında Yılmaz’a atıfta bulunarak, “ Bolu’yu Düzce’ye bağlayacağız” şeklinde konuşmuştu. Başkan Yılmaz bugün Bolu basınında aynı konuyu dillendirdi ve “ Düzce’nin Bolu’yu ilçesi yapabilmesi için önce bir şehir kültürü oluşturması gerekir. Her ilim diyen il olamaz.” Şeklinde sert çıktı. Bayram’dan ise cevap gecikmedi. Bayram, şehirlerin birleşme kararını belediyelerin veremeyeceğinin altını çizdi ve talep gelirse de sıcak bakılabileceğini vurguladı.

Haber: S.KAŞKIR