29 Mart yerel seçimleriyle birlikte Düzce'de de Gölyaka haricinde bütün bölgelerin Belediye Başkanları değişmişti. Değişikliklerin ardından göreve gelen Başkanlar koltuklarını da devraldı. Başkanlar ilk olarak Belediyelerin içinde bulunduğu durum hakkında bilgi alırken bazı bölgeler de sorunların çözülmesini bekliyor.

Yığılca'nın yol sorunu çözülmeli

Son zamanlarda özellikle bozuk yollarıyla adından sözettiren Yığılca ilçesinde bu sorunun çözülmesi bekleniyor. Seçimlerle birlikte Başkanlık koltuğuna oturan CHP adayı Bünyamin Şahin'in bu soruna kısa sürede eğilmesi isteniyor. Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin'in ilk olarak bu sorunu çözmesi ve Yığılca'nın tanıtımı için harekete geçmesi gerektiği de ortaya çıkıyor.

Akçakoca'da iki önemli sorun

Özellikle Düzce'nin denize açılan kapısı olarak bilinen Akçakoca'da da turizm açısından çalışmalar yapılması gerekiyor. Seçimlerle birlikte Akçakoca Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP'li Fikret Albayrak'ın bu konuda çalışmalar yapması bekleniyor. Albayrak'ın yaptığı konuşmalarda da turizme eğileceğini söylemesi Akçakoca'da turizm çalışmaları başlatılacağını da gözler önüne seriyor. İlçenin bir diğer önemli sorunu ise fındık. Üretim açısından önemli bölgelerden biri olan Akçakoca'da fındık konusunda da neler yapılacağı merak ediliyor. Özelikle fındık üreticileri sorunlarının çözülmesini bekliyor.

Yatırım bekleyen üç ilçe var.

Kaynaşlı, Cumayeri ve Çilimli ilçeleri de özellikle sanayi yatırımlarının yapılmasını bekliyor. Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş ve Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz'ın sanayi yatırımları konusuna eğilmesi gerektiği de ortaya çıkıyor. İstihdam ve yatırım anlamında büyük önem taşıyan sanayi üretimi, ilçelerin ekonomisine de ciddi katkılar sağlayacak. Üç ilde de yatırımlar için Belediye Başkanlarının kollarını sıvaması bekleniyor.

Gümüşova'nın en önemli sorunu duble yol

Son zamanlarda duble yol yapılması konusunda adından sözettiren Gümüşova ise ilçe Belediye Başkanı MHP'li Ahmet Bostancıoğlu ile bu sorunun çözülmesi noktasında girişim bekliyor. Duble yol konusunda çalışmalar devam ederken bu sorunun çözülmesiyle birlikte Gümüşova'da büyük bir dertten kurtulmuş olacak. İlçenin ayrıca tanıtım ve yatırım sorunları da bulunuyor.

Konuralp'ın tarihi yapısı ön planda

Üniversite ve tarih kokan belde olarak adından sözettiren Konuralp ise Belediye Başkanı Yusuf Ercan'la birlikte tarihi yapısını ön plana çıkarmayı bekliyor. Turizm açısından da ciddi katkılar sağlayacak olan tarihi yapının korunması ve gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Belde de bulunan üniversite ise Konuralp'in en büyük avantajı.

Beyköy OSB'lerle anılıyor.

Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmasıyla birlikte Beyköy, bu bölgelerle adından sözettirirken OSB'lerin çözülmeyi bekleyen yol ve tabela sorunu bulunuyor. Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç'ın bu konularda çalışma yapması ve Beyköy'ü OSB'lerle özleştirmesi gerekiyor.

Boğaziçi de sorunların çözülmesini bekliyor.

Altyapı konusunda ciddi sıkıntıları olduğu bilinen Boğaziçi beldesi ise Belediye Başkanı Ali Soyer'in göreve gelmesiyle birlikte bu sorunun çözülmesini bekliyor. Soyer'in kısa süre içerisinde sorunlarıyla adından sözettiren Boğaziçi için girişimlerde bulunması bekleniyor.

Başkanlar belli, sorunlar ortada. Başkanların sorunlara eğilmesi gerektiği ve bu sorunların bir an önce çözülmesi gerektiği de önemli konular arasında.