Aylardır süren seçim yarışında aralıksız olarak köy köy mahalle mahalle dolaşan İl Başkanları bugün sandık başındaydı. AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Beyköy İlköğretim Okulu’nda oyunu kullanırken, CHP İl Başkanı Kerim Görün Işık İlköğretim Okulu’ndan oyunu kullandı. MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz da Kalıcı Konutlarda bulunan bilgi ilköğretim Okulu’nda oyunu kullandı.
Oy kullandıktan sona süreci değerlendiren AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, Uzun bir seçim süreci yaşadıklarını ve sonuçlarla ilgili hiçbir endişelerinin olmadığını vurguladı.
Mustafa Yılmaz : “Uzun bir seçim süreci oldu. Biz görevimizi yaptık. Kararı vatandaşa bırakıyoruz. Hayırlı olur inşallah. Bizim sonuçlarla ilgili hiçbir endişemiz yok. Türkiye’de demokrasinin daha iyi olması için çalışan bir partiyiz. Akşam 7-8 gibi sonuçlar belli olur. Sonuç ne olursa olsun halkın iradesidir. Sandıktan çıkacak sonuca razıyız.”
CHP İl Başkanı Kerim Görün de oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “Halkın iradesine kimse ipotek koyamaz. Bizim beklentimiz büyük.” Dedi.
Kerim Görün : “Artık hayırlısı olsun. Halkın iradesine kimse ipotek koyamaz. Biz elimizden geleni yaptık. Sıkılmadık el bırakmadık. Güzel bir seçim kampanyası yürüttük. Halkımızın bize bir teveccühü vardı ama son kararı sandıkta verecek. Sandıktan ne çıkarsa kabulüz. Hedefimiz iktidar olmak. Beklentilerimiz büyük ama halkın teveccühüdür.”
MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz da oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada MHP açısından seçim sürecinin olumlu geçtiğini fakat sürecin kendilerine yetmediğini vurguladı.

Abdullah Danışmaz  : “MHP olarak bizim açımızdan güzel bir seçim süreci yaşadık. Ama süreç yetmedi. Bu süreçte vatandaşların tamamına ulaştık dersek yalan olur. Zaman yetmedi. İlgi alaka çoktu. Ben açıkça söylüyorum. Reel olarak bakıldığında ama öyle ama böyle 2-1 olacak. Hayırlı olur inşallah.”

Haber; R. BAL