Yerel seçimlere yedi aydan az bir süre kala, Belediye başkanlarının önümüzdeki dönemde aday olup olmayacaklarına ilişkin belirsizlik giderek ortadan kalkıyor. Şimdiden iki belediye başkanı önümüzdeki dönem için aday olduklarını açıkladı bile...

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, gerek Ankara temasları, gerekse Düzce'de kamuoyuna yönelik çalışmaları ile seçim startını veren ilk başkan oldu. Yaşanan süreçte il ve merkez ilçe ile farklı görüşlere sahip olduğunu artık gizlemeye gerek görmeyen Başkan, genel merkezin daha belirleyici bir role sahip olabileceğini düşünüyor. Başkan Keleş gibi adaylığını açıklayan başka bir aday ise, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu... Koloğlu, Ak Parti rüzgarının bölgede fındık tepkisinin altında kalmaması durumunda adaylık olasılığını yüksek görüyor.

Düzce'nin en kalabalık ilçesi olan Akçakoca'da hala başkan adaylığı düğümü çözülmüş değil. Başkan Nazmi Çiloğlu'nun önümüzdeki dönem için aday olmayacağını açıkladığı bu sahil ilçesinde, Ak Parti'de Sefer Akkaya'nın adı geçerken, MHP ve CHP'nin de Akçakoca'da iddialı olduklarını düşünmeleri, buradaki seçimi daha ilginç hale getiriyor.

Ak Parti'de üç de küskün başkan var. Bunlardan Kaynaşlı Belediye Başkanı Eftal Altundal, sürekli olarak İlçe Başkanı Birol Şahin'in eleştirileri altında olmasına rağmen adaylık konusunda konuşmamayı tercih ediyor. Altundal'ın yakın çevresine artık aday olmayabileceğine ilişkin işaretler verdiği, ancak genel merkezin istemesi durumunda aday olabileceğini söylediği de konuşuluyor. Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, gerek il teşkilatı, gerekse genel merkezin kendisini aday göstereceğine ilişkin inancını yitirdiğini sık sık dile getiriyor. Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan'ın da aday olmak istemeyebileceği de kulislerde konuşulanlar arasında.

Yığılca Belediye Başkanı Ali Kemal Sezgin, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik ve Belde belediye Başkanları Mustafa Yılmaz ve Rafet Kara ise adaylıkları konusunda henüz bir açıklama yapmazken, bu başkanların Ak Parti'den aday gösterilmesi konusunda bir sıkıntı yaşanması beklenmiyor.