AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından hafta içerisinde Başkanlık Sistemi'ne ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Buna göre; Başkanlık Sistemi teklifinin ocak ayında Meclis’e gelmesi ve Nisan ayında da referanduma gidilmesi planlanıyor.

"SİSTEMİ YENİLEMEMİZ GEREKİYOR"
Konuya ilişkin bir değelendirme de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den geldi. "Ülkenin sistemini yenilememiz gerekiyor." diyen Bakan Özlü, "Daha özgür ve şeffaf, daha demokratik bir ortam inşa etmeliyiz. Daha hızlı kararlar alınabilen, alınan kararların hızla uygulanabildiği, bununla birlikte hesap verebilirliğin, denetimin iyi işlediği bir sisteme Türkiye'nin ihtiyacı var." dedi.

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ"
Böyle bir sisteme tüm kurumların, sosyal ve ekonomik aktörlerin ve elbette üniversitelerin ihtiyacı olduğunu, bu sistemin "başkanlık sistemi" olması gerektiğini düşündüklerini belirten Özlü, "İnşallah bu yönde bir çalışmayı TBMM'ye getireceğiz. Ardından da referandum ile sizlerin ve milletimizin onayına sunacağız. İnşallah milletimizin desteğiyle başkanlık sistemine geçeceğiz. Böylece Türkiye'nin gücüne güç, hızına hız katacağız." ifadelerini kullandı.