FİDAN: MENFUR SALDIRILAR ASLA AMACINA ULAŞAMAYACAK

Vali Ali Fidan mesajında “Şırnak İli Silopi İlçesinde 10.11.2015 tarihinde bölücü terör örgütünce düzenlenen alçak ve haince saldırıda, içlerinde Polis Memuru Sabri ALTINBAŞ’ın da bulunduğu 3 polis memurumuz şehit olmuştur. Milli birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan bu menfur saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Şehidimiz Sabri ALTINBAŞ ile birlikte vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere, Emniyet mensuplarımıza ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.”ifadelerini kullandı.

ÖZLÜ: TERÖRÜN KÖKÜ KURUTULANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Şehitlerle ilgili bir taziye mesajı yayınlayan AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk ÖZLÜ, şehit haberleriyle sarsılan ilimizin yasa boğulduğunu ifade ederek, “Acımız büyüktür” dedi. ÖZLÜ’nün taziye mesajı şöyle; “Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK’nın polis aracına roketatarla yaptığı saldırıda şehit düşen polisimiz Sabri Altınbaş ile Samsun’da vatani görevini yaparken içtima esnasında aniden rahatsızlanarak şehit düşen askerimiz Uğur Dilmen’e Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim. Unutulmasın ki; hain terör örgütlerinin kökleri kurutulana kadar mücadelemiz devam edecektir.Bu vesileyle tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, terör olaylarını gerçekleştiren ve destek verenleri şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.”

KEŞİR, “YÜREĞİMİZ DAĞLANDI”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, PKK terör örgütü tarafından hain bir pusuda şehit düşen Düzceli Polis Sabri Altınbaş ile Samsun’da vatani görevini ifa ederken aniden rahatsızlanarak şehit olan yine Düzceli Uğur Dilmen’e başsağlığı mesajı yayımladı. AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, mesajında; “ Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK tarafından hain bir pusuda şehit edilen Sabri Altınbaş ile vatani görevini yaparken aniden rahatsızlanarak şehit düşen Uğur Dilmen’in acısı yüreklerimizi dağlamıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine ve aziz hemşehrilerimize sabrı cemil diliyorum. Terör örgütü PPK ile iç ve dış işbirlikçilerini kınıyor ve lanetliyorum” ifadelerinde bulunarak üzüntülerini aktardı.  


KELEŞ: HAİN SALDIRILARIN ÖNÜ KESİLECEKTİR

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Silopi ve Samsun’dan gelen şehit haberleri için yayınladığı mesajında özetle şu görüşlere yer verdi; “ Silopi ilçesinde teröristler tarafından yola tuzaklanan bombanın zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şahadet şerbetini içen Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinden polis memuru Sabri Altınbaş’a ve Samsun’da vatani görevini yaparken kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Düzceli Er Uğur Dilmen’e Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim. Şunun bir kez daha bilinmesini istiyorum ki, özellikle hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu milleti bölmeye kimsenin gücü yetmez. Teröristler gereken cevabı alıyorlar ve almaya devam edeceklerdir.”

YEMENİCİ: NEFRETLE KINIYORUM

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Silopi ve Samsun’dan gelen acı haberlere karşı tepkisini ve üzüntüsünü dile getirdi. Başkan Cüneyt Yemenici, Silopi’deki hain saldırıyı kınadı ve teröristlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını vurguladı. Silopi ilçesinde teröristler tarafından yola döşenen bombanın zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit edilen Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinden polis memuru Sabri Altınbaş’a ve Samsun’da vatani görevini yaparken kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Düzceli Er Uğur Dilmen’e Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diledi.Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici “Daha öncede Düzce’den bir kardeşimizi şehit vermiştik, yine maalesef hain teröre Düzce’den bir şehit daha verdik. Hem ülkemizin hem Düzce’mizin başısağolsun. Artık bu kan dursun istiyoruz, ama maalesef hain eller ülkemizin üzerindeki kötü emellerinden vazgeçmiyorlar. Bir kez daha nefretle lanetliyorum, şehidimize ve diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.” diye belirtti.   


REKTÖRLÜK:  KINIYOR VE LANETLİYORUZ!

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü de Düzceli Şehit Asker ve Polisimiz İçin başsağlığı mesajı yayınladı. Rektörlükten yapılan açıklamada “Samsun’da vatani görevini yaparken kalp krizi sonucu şehit düşen Düzceli Er Uğur Dilmen’e ve Şırnak’ın Silopi ilçesinde teröristler tarafından yola tuzaklanan bombanın zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şahadet şerbetini içen üç polisimizden biri olan Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinden polis memuru Sabri Altınbaş’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz.Düzce Üniversitesi olarak, vatanımızın savunulmasında canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, terör olaylarını gerçekleştiren ve destek veren her kesimi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz”ifadelerini kullandı.

AKBULUT: TERÖRE KARŞI TEK VÜCUT VE TEK SES 
İl Genel Meclis Başkanı Şinasi Akbulut da “Şırnak’ın Silopi ilçesinde polislerimize yapılan hain saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyorum.Silopi ilçesinde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonrası 3 vatan evladımızın şehit olması yüreğimizi dağladı.Terör hangi amaçla olursa olsun ve kimden gelirse gelsin lanetlidir. Terörü kullanan, onu himaye eden ve destek verenler, Türkiye’nin bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini bozmak adına yapılan hain saldırılar bilinmelidir ki asla hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu saldırılar karşısın da geçmişte olduğu gibi bugünde hep birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak dimdik ayakta duracağız.Silopi ilçesinde teröristler tarafından yola tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu şehit olan polis memurumuz Sabri Altınbaş ve vatani görevini yaparken kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Er Uğur Dilmen’e ve tüm şehitlerimize başta aileleri ve yakınları olmak üzere Allah’tan rahmet ve sabır diliyorum.”dedi.


İL BAŞKANI HİKMET KESKİN, “BİR KEZ DAHA YASA BOĞULDUK”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, PKK’nın roketatar ve uzun namlulu silahlarla kurduğu pusuda şehit düşen Düzceli Sabri Altınbaş ve Samsun’daki alayında kalbine yenik düşerek şehit olan Uğur Dilmen’e Allah’tan rahmet, ailelerinde de başsağlığı diledi. Hain terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerinin tamamen Türkiye topraklarında kökü kurutulana kadar mücadelenin devam edeceğini belirten İl Başkanı Hikmet Keskin, “ Geçtiğimiz Eylül ayında Cihan kardeşimizi şahadete uğurlamıştık. Bugün de iki acı haberi daha aldık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına da yüce Rabbimden Sabrı Cemil niyaz ediyorum. Hain terör örgütlerinin kökü kazınana kadar mücadelemizin devam edeceğini de tüm Düzceli hemşehrilerime iletmek istiyorum” ifadelerinde bulundu. 

SÖNMEZ: VATANI BÖLECEK GÜÇ YERYÜZÜNDE YOK!
Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez’in mesajı ise şöyle: “Vatanımızın bölünmemesi için. Milletimizin özgür ve bağımsız yaşaması için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor, aileleri ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. ABD’nin piyonluğunu yapan bölücü terör örgütü yine vatan evlatlarımızı şehit etmiştir. Onlar vatan bölünmesin milletimiz hür ve bağımsız yaşasın diye bu ülkeye göğüslerini  siper etmiş en kıymetli varlıklarımızdır. Terör örgütü ve onun destekçileri  bilmelidir ki,milletimiz tarihinden aldığı güç ve azimle yürütülen bu vatan savaşında  tek vücut olmuştur.Bu vatanı bölebilecek güç yer yüzünde yoktur.Kahraman şehidimiz Polis memuru Sabri Altınbaş ve Er Uğur Dilmen’i saygıyla anarken aileleri ve tüm milletimize başsağlığı dileriz.”
HABER;S.KAŞKIR