Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararnamesi ile Sakarya Cumhuriyet Başsavcı Vekiliyken Düzce Cumhuriyet Başsavcısı olan Kamil Erkut Güre görevine başladı. Yeni seçilen Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel ve Yönetim Kurulu Üyeleri göreve yeni başlayan Cumhuriyet Başsavcısı olan Kamil Erkut Güre’yi makamında ziyaret etti.

Manisa’ya atanan Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek’in yerine göreve gelen Başsavcı Kamil Erkut Güre, ‘Derneğin geniş katılımlı ziyareti çok memnuniyet verici’ diyerek nezaket ve inceliklerine çok teşekkür etti.
Göreve üç önce başlayan Güre, Düzce hakkında ilk izlenimlerini paylaştı. Güre, “Buradaki görevime üç gün önce başladım. Düzce’nin yapısına çok benzeyen Sakarya’dan geldim. Yabancılık çekeceğimizi düşünmüyoruz. Daha önceki görevlerimizde ağırlıklı olarak Organize Suç Savcılığı yaptığımızdan dolayı asayişe katkı sağlayacak önemli soruşturmalar yapmıştık. Aynı tempoyu burada devam ettiririz. Düzce’nin asayişine yapacağımız işlerle katkı sağlayacağımızı ümit ediyoruz. Yargısal faaliyet olarak devletin ve milletin hizmetinizdeyiz. Üzerimize düşeni yasal çerçeve içerisinde yapacağız.” dedi.

Haber;Y.SEVER