Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nun son çıkan karanamesiyle Manisa Başsavcısı olarak atanan Düzce Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek'e valilik tarafından "veda yemeği" düzenlendi.
Adına düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan Başsavcı Şimşek, bugüne kadar görev yaptığı yerler içinde Düzce'nin "doğa güzelliği en üst düzeyde olan bir yer olduğunu" vurgulayarak, bugüne kadar 'kul hakkı yemeden' görevini yapmaya çalıştığını belirterek herkesten "helallik" istedi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Ali ihsan Su ve eşi tarafından Başsavcı Şimşek ve eşine "teşekkür plaketi" takdim edildi. 
Programda Trabzon'un Akçaabat İlçesine Başsavcısı olarak atanan İsmail Mermerci ve İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne Savcı olarak atanan Ali Can Çıldır'a da teşekkür plaketi takdim edildi. 

Başsavcı Akif Celalettin Şimşek ve tayini çıkan hakim ve savcılar adına düzenlenen programa Vali Ali İhsan Su,Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Baro Başkanı Av. Ali Dilber, DÜ. Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Garnizon Komutanı Jand. Kıd. Albay Ramazan Akça, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz başka olmak üzere Bolu Başsavcısı Mehmet Yurtseven'de katıldı.Gecede Düzce Adliyesinde görev yapan hakimler, savcılar ve adliye personeli hazır bulundu.

Haber; E. TAYHAN