Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı eylül ayı olağan toplantısını Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz Başkanlığında Akçakoca Milli Takımlar Kamp Merkezinde gerçekleştirdi.

Toplantıya Başsavcı Solmaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Esnaf Sanatkâr Kredi Kefalet Odası Başkanı Ertan Taşlı, Kurum Müdürleri ile birlikte ilgili birimlerin müdürleri katıldı.

Gündeme ilişkin katılımcılara sunumu Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Ebru Yıldırım Kocalar tarafından yapıldı. Toplantının ardından bilgiler veren Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 5402 sayılı Denetimli Serbestlik kanunu kapsamında oluşturulan Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu çalışmaları ile ilgili toplandıklarını ifade etti.

“Çalışma olarak her ay farklı konuları değerlendirmek için bir araya geliyoruz. Bizim özellikle çalışma konumuz suç işleyen, suça sürüklenen ve suç mağdurlarına yönelik çalışmalar. Bu ayki çalışmamız suça sürüklenen ve kişiler ve suç mağdurlarına yönelik çalışmalardı. Bunlarla ilgili olarak özellikle İl Sağlık Müdürlüğü, İş Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının da katkıları oldu. Her kurum kendi çalışması ile ilgili bilgiler verdi. Koruma kurulu üyeleri de bilgi sahibi oldular. Üniversite sağlık hizmetlerinin bir sunumu oldu ve özellikle Akçakoca’daki uyuşturucu kullanımı ile ilgili bir sunum paylaştı. Bu konuda ne yapılması hak kında görüş alışverişi yaptık.”

“İKİ PROJENİN TEMELİNİ ATTIK”

Görüşülen konulardan ne gibi sonuç elde edileceği hakkında da bilgiler veren Başsavcı Solmaz, yapılan çalışmaların günü birlik çalışmalar olmadığını ve daha sonra yapılacak olan çalışmaların alt yapısının hazırlandığını ifade etti. Ayrıca toplantıda iki tane projenin temelinin atıldığını ifade eden Solmaz, üzerinde durulan konularla ilgili işleyişin yurt dışında nasıl olduğu konusunda bir gezi yapacaklarını vurguladı.

“Fikir düşünce paylaşımı ile birlikte bugün iki yeni projenin temelini attık. Özellikle uyuşturucu ile ilgili yapılan projelerde karşılaşılan sorunlar, en azından geri dönüşümlerle ilgili problemler paylaşılacak. Özellikle Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğümüzün yaptığı koruma kurulumuzun faaliyetleri çerçevesindeki projelerde geri dönüşümün ne şekilde olduğu, katılanların ne kadar istifade ettiği ve katılım sonucunda bu insanların iş bulması ile ilgili bir proje yapılmasına karar verdik. Bu üzerinde durduğumuz konularla ilgili olarak yurt dışında nasıl bir format uygulanıyor. İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerde çalışmaların nasıl yürütüldüğü konusunda Avrupa projesi hazırlayıp muhtemelen önümüzdeki yıl oradaki çalışmaları yeri görmeye gideceğiz.”

Haber; R. BAL