Türkiye Kamu-Sen Düzce Şubesi Temsilcisi Şemsettin Bahadır, milyonlarca kamu görevlisi ve emeklinin 16 aydan beri beklediği, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Tasarısının Bakanlar Kurulu’nda 3 ay bekletildikten sonra TBMM Başkanlığı’na gönderildiğini söyleyerek, ancak aylardır bekletilip, memurlardan köşe bucak kaçırılarak hazırlanan tasarının memurlar adına büyük bir hayal kırıklığı olduğunu vurguladı.

Meclis’e sevk edilen tasarının son haline bakıldığında, sürecin baştan sona kandırma ve oyalamadan ibaret olduğunu iddia eden Bahadır, hükümetin Memur-Sen’e toplu sözleşmeyi bağışlama hakkı vermek için adalet mekanizmasını delik deşik ettiğini ifade etti.

Bahadır, “ Genel toplu sözleşmede Memur-Sen 4 temsilci, Türkiye Kamu-Sen 2 temsilci, KESK ise 1 temsilci ile temsil edilecektir.Memur Sen toplu sözleşmeyi imzalamazsa Türkiye Kamu-Sen ve KESK Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna itiraz yetkisine sahip bulunmamaktadır. Türkiye Kamu-Sen’in memurlarla ilgili hiçbir karanlık senaryoda yer almayacağını görenler, kendi anlayışlarına uygun sendikayı buldular; palazlandırdılar; şimdi de onlarla al takke ver külah toplu sözleşmecilik oynayacaklar.Bununla birlikte örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmamış, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapısı tek taraflı olarak belirlenmiştir. Böyle bir kuruldan sağlıklı karar çıkmasının imkânı yoktur. Bu tasarının özü de ruhu da yasakçı ve yandaşçı anlayışın ürünüdür. Bu tasarı bir tek ilkeyle örtüşmektedir o da; AKP’nin sendikacılık ve yandaşlık ilkeleridir.Bu dalavereye ne 2,5 milyon kamu görevlisi ne de onların tek gerçek temsilcisi Türkiye Kamu-Sen asla izin vermeyecektir.Hükümetin bilmediği ya da dikkate almadığı husus şudur: sendikacılık, sadece masa başında yapılan görüşmelerle sınırlı bir faaliyet değildir. Türkiye Kamu-Sen olarak, memurlarımızın umutlarını çalan; hayal tacirliği yapan; kamu görevlilerinin anayasal haklarının önüne set çeken zihniyetin ürünü olan bu yasa tasarısına karşı, her türlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Adil ve demokratik bir Hakem Kurulu istiyoruz.Kısacası biz;Adam gibi sendikacılık,Adam gibi sendika,Adam gibi toplu sözleşme;Adam gibi toplu sözleşme kanunu istiyoruz.” dedi.

Haber; H. İŞCAN